Холивуд издао саопштење: Прави метак се налазио у Алековом пиштољу!

Сценски пиштољ из којег је убијена филмска сниматељка и рањен режисер на сету новог филма Алека Болдвина имао је један прави метак, саопштио је синдикат радника Холивуда у допису својим члановима.

Магазин 22.10.2021 | 20:49
Холивуд издао саопштење: Прави метак се налазио у Алековом пиштољу!

"Главни глумац је случајно испалио један прави метак, који је погодио директорку фотографије Халину Хачинс и режисера Џоела Сузу”, наводи се у допису локалне подружнице Међународног савеза позоришних и сценских радника (ИАТСЕ), што су пренели Вариетy и Инденпендент.

Холивудски глумац Алек Болдвин несрећним случајем усмртио је директорку фотографије и ранио редитеља, када је у четвртак испалио хитац из сценског пиштоља на снимању филма у Новом Мексику, саопштиле су локалне власти.

Болдвин, који је саслушан и пуштен, упуцао је и усмртио Халину Хачинс, директорку фотографије филма "Руст", и ранио Џоела Соузу, редитеља филма, на ранчу Бонанца Крик, популарној филмској локацији јужно од града Санта Феа, наводи се у саопштењу канцеларије локално шерифа, пренела је агенција Ројтерс.

Alek Boldvin
фото: Профимедиа

Хачинсова је хеликоптером превезена у Универзитетску болницу у Новом Мексику, где је констатована смрт, док је Соуза колима хитне помоћи одвезен у регионални медицински центар где је подвргнут лечењу због задобијених повреда.

Тежина његових повреда није могла одмах бити утврђена.

Шерифова канцеларија је саопштила да није подигнута оптужница и да истражују пуцњаву и испитују сведоке.

Глумац се огласио поводом несреће на Твитеру и рекао да му је срце сломљено.