На Исланду направили пиво од грашка и киселог купуса?!

Да добро сте прочитали пиво направљено од грашка и киселог купуса продаје се и пије на Исланду! Већ замишљамо какав је то укус! На исланду већ влада велика потражња за овим пивом!

Занимљивости 06.12.2021 | 17:04
На Исланду направили пиво од грашка и киселог купуса?!

Локална пивара у Рејкјавику је лансирала празнично пиво направљено од грашка и киселог црвеног купуса. Ферментисани напитак -пиво је најновији производ богате маште Валгеир Валгеирссон, главног пивара у пивари РВК Бреwинг.

Пиво је настало тако што се Валгеир Валгеирссон удружио се са брендом за очување поврц́а “Ора”, водец́им произвођачем хране у земљи. Иначе Валгеирсон се вец́ истакао у прављену пива од необичних састојака као што су морске алге или чак сушених риба!

Ово занимљиво и необично пиво по укусу се прави у малој пивари у Рејкјавику, и пиво се зове “Ора јолабјор“ те има у себи 5,2% алкохола. Пивара Бреwинг има годишњи капацитет од само 50.000 литара што је поприлично скромно у размерама пива које производе светски (пиварски) гиганти.

Током различитих фаза припреме овог пива купус и грашак се мешају са јечменим сладом, хмељом и каранфилиц́ем.  Ово необично пиво направљено од конзервираног грашка и киселог црвеног купуса брзо постаје савршен спој за исландске празничне свечаности ових дана пред Божић пише еуронеwс

“Изненађен сам колико је било добро и пријатно, у поређењу са оним када видите како се грашак и црвени купус сипају у пивару“, каже Хедин Унштајнсон,који је осетио мирис поврц́а у пиву.

“Очекивао сам израженији укус састојака”, чуди се Ниелс Бјарки Финсен, који га пореди са енглеским “горким“ пивом од ц́илибара.

Иначе прва серија, продата је на интернету, сво  пиво  је распродато за свега шест сат од стављања у онлине продавницу. Пиво од грашка и киселог купуса се продаје по цени од три евра на Исланду.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/_сСХн6лгХЗц" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

(Занимљивостидана.цом)

 

Коментари / 0

Оставите коментар