Детаљи разговора: Бајден запријетио, Путин одговорио

Амерички председник Џозеф Бајден рекао је данас руском председнику Владимиру Путину да је Запад забринут да ће Русија напасти Украјину.

Свијет 07.12.2021 | 21:49
Детаљи разговора: Бајден запријетио, Путин одговорио

Он је упозорио на "снажне економске и друге противмере" које би уследиле ако Москва започне војни сукоб, саопштила је Бела кућа.

"Председник Бајден је изразио дубоку забринутост САД и наших европских савезника због повећања руских снага око Украјине и јасно ставио до знања да ћемо одговорити снажним економским и другим мерама у случају војне ескалације“, наводи се у саопштењу Беле куће, преноси Ројтерс.

Бајден је, према саопштењу, поновио своју подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине и позвао на смањење тензија.

Двојица лидера одржала су данас видео-састанак који је трајао више од два сата, током којег су разговарали о Украјини и другим споровима у америчко-руским односима, који су, како наводи британска агенција, пали на најнижу тачку од краја Хладног рата.

Кремљ, који је пре данашњег састанка саопштио да не очекује никакве помаке, негирао је да има намеру да нападне Украјину и поручио да су руске трупе одбрамбене, а Путин и Бајден су се сагласили да њихови тимови прате ситуацију, наводи Ројтерс.

Обе стране изразиле су очекивања да ће Бајден и Путин моћи ускоро у личном и непосредном сусрету да разговарају о везама између две државе, економским санкцијама САД и наводним руским сајбернападима на америчке компаније, наводи Ројтерс.

(Тањуг  Фото: ЕПА-ЕФЕ/ПЕТЕР КЛАУНЗЕР)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Није него

07.12.2021 23:37

Као они нападају а он се брани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

08.12.2021 00:27

Председник Путин је одговорио на претње бајдена. Сви су се усрали од страха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ

08.12.2021 08:44

Они се договарају, а настрадаће сиротиња у Украјини. Увијек се препуцавају преко других по цијелом свијету.

ОДГОВОРИТЕ