Тенисери тајно спремају побуну у Мелбурну?

Суђење је на програму у ноћи између суботе и недеље епилог више нико не зна, али постоји једна занимљива коинциденција.

Тенис 15.01.2022 | 21:32
Тенисери тајно спремају побуну у Мелбурну?

Новак Ђоковић је дефинитивно светска тема број 1 у претходне две недеље.

Аустралијан опен почиње у ноћи између недеље и понедељка по средњоевропском времену и још увек није познато да ли ће први рекет света бранити титулу.

Суђење је на програму у ноћи између суботе и недеље епилог више нико не зна, али постоји једна занимљива коинциденција.

Наиме давне 1973. године Тениски савез тадашње Југославије суспендовао је Николу Пилића јер, наводно, није хтео да игра у Дејвис купу.

Он се бранио да "то није истина", али шта год да је причао тих дана, није му било од помоћи - ТСЈ га је суспендовао на чак девет месеци. И не само то. Тениски савез земље које више нема издејствовао је и да Пилића суспендује Међународна тениска федерација (ИТФ, у то време са мало другачијом скраћеницом, ИТЛФ).

Светска тениска организација га је суспендовала на "само" месец дана, али због те казне Пилић, који се почетком те 1973. углавном сматрао око 15. на светској ранг листи, не може да игра на Вимблдону.

Због, по многима неправедне, суспензије Николе Пилића, чак 81 тенисер је одбио да игра на Вимблдону!

Не само неки мање важни играчи, већ није хтело да игра чак 12 од 16 носилаца, укључујући и браниоца титуле, Стена Смита.

Организатори су некако успели да угурају у жреб и додатне квалификанте, и поражене из квалификација, па је турнир на једвите јаде одржан, али остало је и дан данас упамћен тај догађај као "Велики бојкот Вимблдона 1973".

Да ли ће се десити велики бојкот Аустралијан опена 2022. уколико тамошње власти стварно депортују Новака Ђоковића остаје да видимо.

Можда од тога нема ништа, јер се тенисери боје да и они не буду депортовани, како је то открио Новаков колега из Украјине. Можда нема ништа од бојката јер се у ова, модерна времена, солидарност не налази баш на сваком ћошку.

Али, могуће је и да се "иза брда нешто стварно ваља", можда баш као на Вимблдону 1973. године.

Курир спорт

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пикси

15.01.2022 21:04

Бомбастицан наслов! А кад отворис…”тресла се гора, родио се мис”!

ОДГОВОРИТЕ
Name

113%

15.01.2022 21:29

Ја мислим да це отказати лет на Марс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друго вријеме

15.01.2022 21:35

Надал би прихватио да игра против бабе у колицима само да освоји турнир

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

15.01.2022 21:38

Какву побуну? Па већина их долази на АО да би мазнули што више пара. Аустралија је то, а не Буркина Фасо. Може се само догодити да се ове године откаже АО, а ти сви тенисери да се врате у своје биафре или да се нађу у Живиницама па нек тамо разбаце..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксон

16.01.2022 17:08

Нема ниста од тога. Надал да бојкотује,ха,ха

ОДГОВОРИТЕ