Ископали највећи и најтежи кромпир на свету па сад морају да докажу исправност!

Колин и Дона Крег-Браун, у близини Хамилтона, на Новом Зеланду, ископали су прошлог лета оно што би могло да буде највец́и и најтежи кромпир на свету!

Занимљивости 19.01.2022 | 16:26
Ископали највећи и најтежи кромпир на свету па сад морају да докажу исправност!

Пре него што се буде прогласио за највећи и најтежи кромпир на свету његови власници морају “суоче” кромпир са ДНК тестирањем како би потврдили своје тврдње. Односно да се ДНК тестирањем докаже да је то заправо прави правцати кромпир.

Колин и Дона Крег-Браун откопали су кромпир монструозне тежине од 7,8 кг кромпира у свом повртњаку августа 2021. године Ископани кромпир који је доста већи од просечног кромпира, те су му дали су надимак “Доуг“.

Ако се докаже ДНК анализиом да је прави кромпир овај кромпир ће наћи своје место у Гинисовј књизи рекорда.

Колин је потврдио да су из Гиниса захтевали да се узорак кромпира Доуга пошаље у Шкотску упркос томе што су стручњаци, агрономи и научници на терену морали да верификују налаз.

Колин је за медије изјавио: ” Да ли мисле да сам га генетски модификовао? Иако је изузетно исцрпљујуц́е, желим да им докажем да нису у праву. Урадиц́емо све што траже од нас.”

Део “највећег” кромпира на свету ц́е завршити у истраживачким лабараторијама за науку и на саветима за шкотску пољопривреду (Саса) који дају пољопривредне савете шкотској влади.

Они ц́е генотипизирати Доуга да би потврдили да је он кромпир и можда од које је сорте. Гинисова књига рекорда је потврдила да су били у контакту са одељењем за биологију, али из Саса кажу да још нису примили примио делић кромпира Доуга пише Мирор.

Пар је кромпир описао као своју “срец́ну малу грешку природе“ на коју су наишли када је мотика ударила у нешто велико.

Међутим, Колин је забринут колико ц́е кромпир трајати јер је вец́ почео да губи на тежини јер се суши и постаје буђав. Да би се обезбедило мало очувања, чувао га је сво време у замрзивачу.

Тренутни најтежи и највећи кромпир пронађен је у Британији 2011. године и тежак је само нешто мање од 5 кг, далеко мање од данашњег новооткривеног кромпира Доуга.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар