Фатално бекство из старачког дома – низ чаршав кроз прозор у 91. години!

У италијанској провинцији Ровиго 91-годишњи штићеник једног старачког дома покушао је да побегне спустивши се низ завезане чаршаве кроз прозор своје собе. Нажалост, преминуо је од последица пада.

Занимљивости 21.01.2022 | 15:35
Фатално бекство из старачког дома – низ чаршав кроз прозор у 91. години!

Има ли слобода цену? За 91-годишњег Марија Финотија из места Папоце на северу Италије није било дилеме: желео је да се врати својој кући по сваку цену!

Немирног и слободног карактера, овај крепки декица живео је у дому за старе последњих годину дана, јер више није могао да води бригу о себи.

Жену и децу није имао, желео је да остане слободан, цитирају Финотија његови познаници.

Жеља за слободом коштала га је на крају и живота. Вероватно намеравајући да се врати кући, недалеко од дома у којем је био смештен, Марио је једног јутра завезао чаршаве и преко њих се спустио кроз прозор своје собе на првом спрату.

Чаршави су издржали, али се дека вероватно незгодно приземљио и угрувао толико приликом спуштања да је добио контузију плућа и преминуо.

Рођацима који су га посећивали није наговештавао да не жели да буде у дому.

Председник општине га је добро познавао, јер је Марио често долазио у његову канцеларију под било каквим изговором, а онда би дуго и ватрено разговарао с њим о политици, која га је много занимала.

Дошао би аутобусом, иако већ у десетој деценији, а председник Општине би потом ангажовао комби да га врати кући.

Последњих година Марио је био све усамљенији, јер су поумирали многи његови пријатељи са којима се дружио.

Шта се тачно дешавало у његовој глави када је одлучио да на тај начин побегне – никада се неће сазнати. Маријева последња авантура завршила се трагично.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар