Путник без летачког искуства приземљио авион!

Путник без летачког искуства безбедно је приземљио приватни авион на аеродром у Флориди у уторак поподне, 10. маја, када је пилот остао неспособан за управљање авионом.

Занимљивости 11.05.2022 | 15:26
Путник без летачког искуства приземљио авион!

Путник се може чути како каже контроли ваздушног саобрац́аја да не зна како да управља авионом типа Цесна 208, према аудио запису ЛивеАТЦ.нет до којег је ЦНН дошао.

“Имам озбиљну ситуацију овде“, рекао је неидентификовани путник у аудио снимку. “Мој пилот није у могућности да лети, а ја немам појма како да управљам авионом.!”

Тада је контролор летења почео путнику да даје упутства о слетању авиона, према аудио снимку, који је на крају слетео на међународни аеродром Палм Бич на Флориди.

“Покушајте да држите крила у нивоу и видите да ли можете да почнете да се спуштате уместо мене. Гурните напред на командама и спуштајте се веома споро”, може се чути како контролор летења говори човеку преноси ЦНН

“Покушајте да пратите обалу било на север или југ. Покушавамо да вас лоцирамо.”

У додатном аудио снимку који је снимио ЛивеАТЦ.нет, може се чути још један контролор ваздушног саобрац́аја како говори другим авионима шта се догодило.

“Управо сте имали прилику да видите како путник приземљује авион ” чуло се како оператор из торња говори пилоту авиона који се спремао да полети за Северну Каролину.
“Рекли сте да је путник слетео авион ?“ упитао је пилот Америцан Аирлинеса. “О, мој Боже. Сјајан посао”, рекао је.

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-7 цоде-блоцк-блоцк-7">Две особе биле су у једномоторној Цесни 208 када је пилот имао “могуц́и здравствени проблем”, наводи се у саопштењу Федералне управе за ваздухопловство. Стање пилота за сад није познато. Док ФАА истражује цео случај.

(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/">Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар