Србија ограничила цијене хљеба, код нас дупло скупљи

Док су власти у Србији ограничавањем цијене хљеба на 3 мјесеца зауставили неконтролисано поскупљење ове основне животне намирнице, у Републици Српској цијене хљеба не престају да расту.

Република Српска 13.05.2022 | 20:04
Србија ограничила цијене хљеба, код нас дупло скупљи

Хљеб посавац у наредна 3 мјесеца у Србији неће моћи да буде скупљи од 49 динара што износи око 80 фенинга. Уредбом је настављено ограничавање цијене хљеба.

За разлику од Србије гдје су интервенције пшеницом из робних резерви дале резултат, у Републици Српској која нема робне резерве, цијена хљеба не престаје да расте па је ова намирница вишеструко скупља него у Србији. За хљеб је потребно издвојити и преко 2 конвертибилне марке.

Грађани су огорчени.

Пекари у Републици Српској кажу да ограничења цијене код нас нема, па се нови раст цијена ове намирнице се десио због поскупљења пшенице на берзама.

Од  заустављања даљег расти или знижавања цијене хљеба која седмицама не престаје да дивља,   према ријечима премијера у Републици Српској за сада нема ништа.

За разлику од Србије гдје у робним резервама постоје сировине којима се може интервенисати и ограничити цијене основних животних намирница, кажу економисти, Република Српска је из године у годину све више неспремна за било какве поремећаје на тржишту, због чега су грађани, каже струка, препуштени сами себи.

Цијене основних животних намирница су достигле историјски максимум. Поред хљеба и брашна, енормна су и поскупљења меса, јестивог уља, горива.. Из седмице у седмицу цијене пробијају рекорде, па за исто новца у продавницама се сваким даном може купити све мање намирница.

(БН/М.Ковач)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

001

13.05.2022 18:21

Гласајте још за ЦРВЕНЕ КМЕРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.05.2022 18:57

Тако је. Гласајте опет за ове накарадне лопурде.

Name

Ре

13.05.2022 19:28

Народ прихвата поскупљења. Нема реакција. Такође и опозиција. Зашто би онда пекари држали цијене. Као и трговци и нафташи. Зашто би власт онда укидала акцизе и ПДВ.

Name

Томо

13.05.2022 18:50

Гласајте заДодика нећете ни имат хљеба ни с хљебом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.05.2022 05:18

У цему је проблем,политицарима није скупо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

14.05.2022 07:00

Србија може јер има огромне резерве жита. Ми имамо само кад испросимо од Србије.

ОДГОВОРИТЕ