Фудбалери БиХ побиједили Румунију у Зеници

Фудбалска репрезентација Босна и Херцеговина побиједила је синоћ на стадиону „Билино поље“ у Зеници репрезентацију Румуније у другом колу треће сезоне УЕФА Лиге нација.

Фудбал 08.06.2022 | 07:27
Фудбалери БиХ побиједили Румунију у Зеници

Змајеви“ су славили резултатом 1:0 голом Смаила Превљак.

Босна и Херцеговина је одлично отворила меч и од првог минута је држала конце игре у својим рукама. Ређали су се напади домаће селекције, али без довољно среће и спретности у самој завршници.

У јеку те иницијативе, у 19. минуту одбрана „змајева“ је направила кардиналну грешку, заборавила на Георгеа Пусцаса, који је заобишао Ибрахима Шехића, али је његов ударац у посљедњем моменту Анел Ахмедхоџић избацио у корнер. У 37. минуту Румуни су имали још једну одличну прилику. Поново је Пусцас остао саму у шеснаестерцу, његов ударац за 5-6 метара Ибрахим Шехић је одбранио, а одбијену лопту Андреи Бурца шаље поред гола. У 43. минуту на другој страни у доброј прилици је био капитен Един Џеко, али његов ударац голман Румуније Флорин Нита зауставља без већих проблема.

Почетак другог полувремена није донио много шанси. Селектор БиХ Ивајло Петев је на паузи направио троструку измјену и у игру послао Смаила Превљака, Миралема Пјанића и Амира Хаџиахметовића.

У 67. минуту Босна и Херцеговина је повела. Харис Дуљевић је прошао по лијевој страни, његов центаршут голман Румуније кратко одбио, а на правом мјесту се нашао Смаил Превљак и постигао свој други гол у Лиги нација. Ношени подршком са трибина, „змајеви“ су успјели сачувати стечену предност до краја утакмице.

У другој утакмици ове групе Финска је у Хелсинкију савладала Црну Гору резултатом 2:0. Тренутно је репрезентација Босне и Херцеговине прва у групи са четири бода. Исти учинак на другом мјесту имају и Финци. Црна Гора са три бода је трећа, а Румунија на зачељу без бодова.

Фудбалереи БиХ наредну утакмицу трећег кола, УЕФА Лиге нација, игра у суботу на гостовању у Подгорици против репрезентације Црне Горе.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ацо

08.06.2022 05:36

Браво момци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер

08.06.2022 05:47

Честитке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кеwаy

08.06.2022 06:27

Свака част момци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боруле

08.06.2022 08:21

Само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајецар

08.06.2022 08:57

Браво ...

ОДГОВОРИТЕ