Референдум је успио, ми више нећемо чекати

Ми више не чекамо и заказујемо сједницу скупштине општине Вишеград на којој ћемо прелиминарне резултате Комисије за опозив претворити у коначне.

Република Српска 04.07.2022 | 14:30
Референдум је успио, ми више нећемо чекати

Више од годину и по дана Вишеград је црна тачка на политичком небу Републике Српске захваљујући самовољи начелника општине Младена Ђуревића и његовог СНСД, кажу одборници Скупштинске већине, који истичу да први човјек града малверзацијама са Републичком изборном комисијом покушава да поништи и  резултате опозива.

Референдум за опозив начелника  је успио, Ђуревић је изгубио подршку грађана, уздао се у гласове  путем поште и на њима је био у минусу а онда су уследиле његове жалбе Опшинској изборној комисији, па Републичкој изборној комисији која тактизира и не доноси одлуку.

РИК је жалбу СНСД из Вишеграда по правилнику требало да ријеши у току од 48 сати  а од њиховог пријема је прошло седам дана. 

"С обзиром да су пробили рок за одговор, ми више не чекамо и заказујемо сједницу скупштине општине Вишеград на којој ћемо прелиминарне резултате Комисије за опозив претворити у коначне. Већ неколико пута Републичка изборна комисија је прекршила закон, што се тиче накнадне измјене правилника у смислу пропуста које су направили за одговоре на приговоре и Скупштинска већина је принуђена да покрене тужбе и кривичне пријава према њеним члановима", рекао је на пресс конференцији одборник Покрета за Вишеград Миле Лакић.

Он је додао да воља народа је нешто што се мора поштовати и тих 2.800 гласова  , односно 138 више за опозив него против њега , показали су да Младен Ђуревић није више начелник општине.

"Уколико Републичка изборна комисија не прихвати одлуку Скупштине општине ми ћемо свим дозвољеним ии недозвољеним средствима извести грађане на улицу, блокираћемо град како би спасили јасно изражену вољу гласача  јер овдје не смије да се деси постизборна крађа. У тој борби ће нам се придружити и посланици у Народњ скупштини Републике Српске", рекао је потпредсједник ОО СДС Бране  Смиљић.

Смиљић је поручио грађанима да више не насједају Ђуровићевим лажима и подметањима јер он није више начелник општине Вишеград.
Одборник ДНС Српко Баранац каже да су 12.јуна грађани на референдуму рекли своје.

"Све иза тога подсјећа на Сјеверну Кореју и тамошњу диктатуру. И нису овдје грађани начелнику Ђуревићу џаба  дали надимак Ким . Његови поступци подсјећају  на диктаторске режиме као и чињење и нечињење Републичке изборне комисије. С обзиром да РИК све ради против закона да би спасио Ђуревића  биће  одговоран за све будуће што ће се дешавати у овом граду", закључио је Баранац.

У скупштинској већини кажу да је и за свих 11 одборника који је чине прекипило и да су упутили молбу Централној изборној комисији да одузме мандат начелнику Ђуревићу и спаси грађане од неизвјесности а општину од даљег пропадања.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Петар

04.07.2022 13:01

Треба наци нацин како уцувати гласацке листице од крадје који стизу постом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.07.2022 15:04

Треба све цланове РИК-а на суд па нека тамо објасњавају како стите лоповлук у дрзавии по цијем (бурлином) наредењу се то ради лопове све треба на робју послати

Name

Борац

04.07.2022 17:32

Позовите народ и тјерајте лопова у затвор.

Name

Луле

04.07.2022 13:35

Хитно покренути кривичну одговорност против чланова РИК и Ђуревића за самовлашће. Превише сте пасивни и остављате им простора за манипулисање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

04.07.2022 13:49

А, тачка 45г изборног закона републике српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

04.07.2022 14:08

Референдум је успио кад владар и власник РС каже да је успио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.07.2022 17:52

Јадна је дрзава у којој се за све пита бурле из Бакинаца ,највеци криминалац и пљацкас РС

Name

Хахаааа

04.07.2022 14:23

Ким од Висеграда је мила маца. Бољи је од ног јада који је намлатио жену у кафани, па се ујутро извињавао преШједнику од Бакинаца. Све је ово добро, какве нас будале воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки Србац

04.07.2022 15:18

Хитно поднијети кривичне пријаве против чланова РИК, то је продужена рука узурпатора, позвати народ Вишеграда на масовне протесте, до испуњења референдумских обавеза !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

04.07.2022 18:16

ђуревић брани своју плату у износу од 6000км и остале привилегије које је имао,а ништа није урадио уовом граду,осим што је све уништио,он и његов снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

05.07.2022 04:19

Уништење је рад. Зар не?