Пораз српских ватерполиста од Црне Горе у СЛ

Ватерполо репрезентација Србије поражена је данас од селекције Црне Горе резултатом 16:8 (3:3, 5:0, 3:3, 5:2) у мечу првог кола групе А на завршном турниру Светске лиге, који се игра у Стразбуру.

Остали спортови 22.07.2022 | 21:11
Пораз српских ватерполиста од Црне Горе у СЛ

Најефикаснији у победничком тиму био је Марко Мршић, који је постигао шест голова, а Константин Аверка је додао три.

Два гола за Србију постигли су Василије Мартиновић и Огњен Стојановић, а по једном у стрелце су се уписали Марко Радуловић, Филип Бранковић, Никола Лукић и Ðорђе Вучинић.

Србија је на завршни турнир у Стразбуру дошла у подмлађеном саставу. Црна Гора је добро отворила меч и брзо повела 2:0, али је српска селекција успела да парира свом противнику. Прва четвртина је завршена резултатом 3:3. У другој четвртини Србија није успела да постигне ниједан гол, а у редовима Црне Горе бриљирао је Марко Мршић. Црна Гора је брзим нападима, полу-контрама и контрама на полувремену лако дошла до високе предности од 8:3.

Црногорски ватерполисти у трећој четвртини у једном тренутку водили 10:4, али је наша селекција у последњи део меча ушла са минусом од пет голова (6:11). Црна Гора је у четвртој четвртини повела 14:6, а онда је мирно меч привела крају.

Шпанија је раније данас у групи А победила селекцију Аустралије 13:10.

Србија ће у суботу играти са Шпанијом од 16 сати, а у недељу се наша селекција састаје са Аустралијом.

Четвртфинални мечеви на програму су 25. јула.

(Тањуг Фото: СтарСпорт) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ортхy

22.07.2022 21:08

Ма, нека.... Ово су млади момци који ће за годину-двије тек бити врхунски играчи.

ОДГОВОРИТЕ