Спрема се бомба у Хумској, Партизан жели Љајића

Један од најталентованијих изданака Омладинске школе Партизана у 21. вијеку касније и "златна кока" првог тима клуба из Хумске, уновчена у вишемилионском трансферу Адем Љајић (30) жеља је "црно-бијелих" у текућем прелазном року и тим поводом су већ начињени конкретни кораци пишу медији у Србији.

Фудбал 11.08.2022 | 11:58
Спрема се бомба у Хумској, Партизан жели Љајића

Ову информацију објавио је Телеграф који додаје да уколико се коцкице сложе до краја, офанзивни везиста би у Хумску стигао као слободан играч, пошто му је 1. јула истекао уговор са турским великаном Бешикташом.

Још прије почетка љетњег прелазног рока Партизан је имао план да појача позицију офанзивног везног, односно организатора игре, коју тренуто покрива само Бибарс Натхо, али су се одређена рјешења изјаловила, што због нереалих цијена на тржишту (Токмак Нгуен, Јакуб Кадак...), што због непоклапања визије спортског сектора и стручног штаба (Гиорги Чакватадзе), па се у једном моменту и одустало од те поменуте идеје и фокус је усмјерен на крила.

Ипак, када је сезона почела, постало је јасно да један играч, поготово у тим годинама, не може да сам да изнесе такмичење и цијела прича се вратила на почетак, на мисију проналаска и ангажовања "десетке" која ће донијети и квалитет и конкуренцију Натху.

Како је број странаца у екипи тренутно попуњен, логично је да су приоритет имала домаћа рјешења, а боље од Љајића тешко да може да се нађе у тренутним околностима, јер се ради о веома квалитетном фудбалеру, који је уз то прошао и школу Партизана, али и изазове првог тима са којим је два пута био шампион Србије и једном побједник Купа.

Први кораци су већ, напоменули смо, начињени и разговори теку у добром смјеру, иако сама мисија није лака, јер Љајић има понуде и других клубова. Конкретно, посљедњи у низу је Ал Наср из Саудијске Арабије, који са клупе предводи тренер Руди Гарсија, са којим је везиста успјешно сарађивао у Роми и управо је он спона двије стране.

Партизан, пак, полаже на чињеницу да је Љајић још увијек заинтересован за озбиљан фудбал у Европи и да би послије 12 година у иностранству могао да се врати кући и помогне свом клубу у деликатној ситуацији. Сам фудбалер тренутно борави у Србији, односно у родном Новом Пазару, а недавно је уживо и гледао међусобни сусрет поменутог клуба и "црно-бијелих" у Суперлиги Србије.

О фудбалеским квалитетима Љајића се махом све зна, пошто се ради о играчу који је добрих десетак година био дио велике европске сцене. У Хумску је стигао још 1998. године из Јошанице и то захваљујући почившем скауту клуба из Хумске Душану Трбојевићу, који је препознао вансеријски таленат и учинио све да га ангажује.

Прошао је потом комплетну школу "црно-бијелих", гдје је већ као кадет и омладинац привукао пажњу скаута највећих европских клубова, па се већ у омладинским селекцијама говорило о понудама Интера, Реал Мадрида, Милана..., али је кључну улогу одиграо тадашњи спортски директор Иван Томић начинивши преседан тако што је момка из кадетске селекције прекомандовао у први тим, вјероватно први пут у новијој историји клуба из Хумске.

Љајић је љета 2008. године постао професионалац и за кратко вријеме битан играч у шампионском тиму који је предводио тренер Славиша Јокановић, касније и Горан Стевановић. Послије само годину и по дана у најјачој селекцији везисту је "капарисао" славни Манчестер јунајтедом на челу са менаџером сер Алексом Фергусоном, са којим је потписао предуговор (причало се да је положено и 100.000 фунти као гаранција).

Међутим, негдје је дошло до "кратког споја" и великан је одустао од трансфера, који је требало да ступи на снагу 1. јануара 2010. године, иако је Љајић у периоду од годину дана често био гост клуба са "Олд Трафорда", тренирао са Кристијаном Роналдом, Вејном Рунијем, Рајаном Гигсом, Немањом Видићем, Рио Фердинандом...

Умјесто у Енглеској, каријеру је наставио у Италији, тачније у Фјорентини, која је за њега исплатила 7.000.000 евра обештећења. У Фиренци се задржао три сезоне да би га за 11.000.000 евра откупила Рома, чије је боје такође бранио три године, уз једногодишњу позајмицу у Интеру из Милана.

Прелазак у Торино (9.000.000 евра) се догодио на иницијативу Синише Михајловића, тадашњег тренера "бикова", који је са Лајићем сарађивао у селекцији Србије и желио га је у редовима свог клуба, а и та епизода у италијанском фудбалу је потрајала три сезоне.

Од 2019. године Љајић је био члан Бешикташа, у који је прво стигао као позајмљен играч, а потом су га Турци откупили за 6.500.000 евра и поставили као носиоца игре. Имао је у блиставе тренутке у истанбулском клубу, био један од лидера и најбољих играча све до тренутка када је свијетом завладао вирус корона. Бешикташ је имао идеју да умањи плате првотимцима, јер је доспио у финансијску кризу, Љајић се није слагао са тим, пошто му је клуб већ дуговао велику своту новца и настали су проблеми који практичну нису рјешени до истека уговора играча 1. јула.

Што се Партизана тиче, то би била прича са срећним крајем, без обзира што Љајић није одиграо такмичерски меч од 11. маја прошле године, јер се ради о веома квалитетном играчу, који је, пак, у најбољим годинама и уз праву припрему би сигурно био појачање.

(<спан стyле="цолор: #236фа1;"><а стyле="цолор: #236фа1;" хреф="хттпс://www.телеграф.рс/спорт/фудбал/3539396-адем-љајиц-партизан-трансфер">Телеграф)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ГРОБАРИ

11.08.2022 12:10

ПОСТАЛИ СТЕ ГРОБАРСКО ПРЕДУЗЕЦЕ НЕМА ВАМ СПАСА. СВЕ КАСНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Благо

11.08.2022 12:54

се гробарима

ОДГОВОРИТЕ