Брука кошаркаша Звезде на Кипру са 39 бодова разлике

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су у Никозији последњи контролни меч пред почетак нове сезоне, у коме су декласирани од братског клуба из Грчке Олимпијакоса са 94:55 (24:13, 23:24, 27:12, 20:6).

Кошарка 24.09.2022 | 20:57
Брука кошаркаша Звезде на Кипру са 39 бодова разлике

Првак АБА лиге и Србије је доживео тежак пораз и обрукао се на Кипру, изгубивши са чак 39 поена разлике! Потпуно је сломљена била Звезда од грчког тима у другом полувремену, док су у последњој четвртини изабраници Владе Јовановића постигли свега шест поена.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде су били Лука Митровић са 12, Бен Бентил са 9 и Никола Ивановић са 8 поена. Олимпијакос су до победе предводили Везенков са 19 и Ларенцакис са 15 поена. Истакли су се и Џоел Боломбој са 12, као и Алек Питерс и Костас Папаниколау са по 11 поена.

Црвено-бели су дан раније на истом турниру славили против грчког Перистерија (73:72), а дуел са најпопуларнијим грчким клубом је био најјача провера уочи старта још једне сезоне у којој екипа тренера Владе Јовановића има високе амбиције.

Црвено-бели су изменили састав у односу на прошлу сезону, клупу је напустио и тренер Дејан Радоњић, а први меч у новој сезони ће одграти на свом терену у дворани "Александар Николић" против екипе МЗТ из Скопља у оквиру АБА лиге у којој бране шампионски пехар.

Што се обавеза у Евролиги тиче, Црвена звезда меч 1. кола најјачег кошаркашког такмичења у Европи игра 7. октобра кад у Истанбулу гостује актуелном шампиону "Старог континентна", екипи Ефеса.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар