Шок: Надала на старту елиминисао 31. на свету

Шпански тенисер Рафаел Надал завршио је учешће на Мастерсу у Паризу и то на самом старту.

Тенис 03.11.2022 | 07:28
Шок: Надала на старту елиминисао 31. на свету

Бољи од њега је био тренутно 31. играч света Томи Пол са 2:1 (3:6, 7:6, 6:1) у сетовима након два и по сата игре и тако је постао први тенисер који је на овом турниру елиминисао Надала пре четвртфинала.

Тренутно други играч света није играо још од почетка септембра и елиминације са УС опена у мечу са Френсисом Тијафоом, док је Пол у првом колу, у ком је Надал био слободан, елиминисао Роберта Баутисту-Аугута и тако "загрејанији" ушао у овај меч.

Дало се одмах наслутити да неће све ићи глатко по Надала иако јесте први стигао до предности у сетовима. Амерички тенисер је остварио први брејк на мечу при резултату 2:1, али је уследио експресан одговор противника.

Надал је одмах искористио прву следећу брејк лопту, што је уједно било довољно и за освајање првог сета само да бисмо видели идентичан сценарио у другом сету.

 

Додуше и обрнут јер је сада Надал био тај који је први одузео сервис противнику, Пол је одмах узвратио, али није успевао као Шпанац да искористи брејк прилике у наставку те је морао да преко тај-брејка стигне до поравнања у сетовима.

Завршница другог сета као да је сломила Надала у потпуности, те је Пол без већих проблема стигао до победе у трећем сету у ком је противнику препустио само један гем.

Тако је заказао сусрет са још једним шпанским представником Паблом Карењом Бустом који је елиминисао Дениса Шаповалова.

Овим смо остали ускраћени за дуел Новака Ђоковића и Надала који је пројектован за полуфинале, те је сада главни претедент да изађе на мегдан српском тенисеру Стефанос Циципас.

(Б92 Фото: ЕПА-ЕФЕ/YОАН ВАЛАТ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Но Шок

03.11.2022 07:51

Шта ту има бити шок .Допингује се читав живот ,сад се једва вуче по земљи.Тако пролазе сви лажови .

ОДГОВОРИТЕ
Name

855

03.11.2022 12:58

Рафа полако губи снагу. Ноле ће преузети ГОАТ, само да га здравље послужи, ако Бог да.

ОДГОВОРИТЕ