Звезда спријечила дебакл, али не и пораз у Београду!

Кошаркаши Црвене звезде доживели су први пораз у АБА лиги, а у Београду је славио Задар резултатом 98:96.

Кошарка 07.11.2022 | 21:14
Звезда спријечила дебакл, али не и пораз у Београду!

Гости из Хрватске одиграли су феноменалну партију и без најбољег играча, Луке Божића, остварили тријумф у шестом колу регионалног првенства.

Актуелни шампион је био непрепознатљив током већег дела меча, у једном тренутку имао заостатак од -19, да би на крају успео да ублажи пораз, али не и да га избегне.

Пришли су пред последњи минут на пола коша заостатка, имао је Недовић и шут касније за изједначење, али је Лакић на 40 секунди до краја погодио јако тежак шут, који је преломио сусрет.

Петрушев је брзо погодио, али су гости у наредном нападу успели да се докопају офанзивног скока, а потом и остваре четврту победу.

Жганец је био сигуран са пенала, Лазић је на две секунде до краја погодио тројку, али након два промашена бацања Лакића, времена за црвено-беле више није било.

Најефикаснији у редовима победника су били Антонио Јордано са 23 поена и пет асистенција, Дарио Дрежњак је додао 22, уз шест скокова и пет додавања, док је Марко Рамљак постигао 20 поена, седам скокова и шест асистенција.

Код Звезде Бен Бентил је убацио 19 поена и имао девет ухваћених лопти, Лука Вилдоса је дао 16 поена, те имао и 11 асистенција, док је двоцифрен још био Немања Недовић са 13 поена.

(Б92 Фото: АБА)

 

Коментари / 0

Оставите коментар