Бомба са Острва: Породица Глејзер продаје Манчестер

Двије шокантне вијести из Манчестер јунајтеда у једном дану. Послије дефинитивног одласка Кристијана Роналд, у клубу су саопштили да ће породица Глејзер продати свој власнички удио.

Спорт 23.11.2022 | 07:41
Бомба са Острва: Породица Глејзер продаје Манчестер

Америчка породица Глејзер ставиће на продају Манчестер јунајтед. На тај начин послије више од деценије и по биће услишене жеље навијача, који су од старта били против њих, уз жестоке протесте, чак и бојкот мечева вољеног тима.

Породица Глејзер је власник Јунајтеда постала 2005. године. Још двије године прије тога Глејзери су купили прве акције, а потом су постали власници тима са Олд Трафорда. Тим је без титуле шампиона Енглеске од 2013. године, а посљедње трофеје освојио је 2017.

Глејзери су 2012. године почели са постепеним повлачењем из клуба, али су држали готово пуну контролу над тимом. За то вријеме, дуг Јунајтеда је нарастао на око 500 милиона фунти, а кад су Глејзери преузели клуб је био “на нули”.

Породица Глејзер је Јунајтед купила за 790 милиона фунти. Прије тачно десет година продали су десет одсто акција, а у наредним годинама још одређени проценат. 

(Спортклуб.рс   Фото: Геттy Имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар