Акција Медуза: Хапшења четири кријумчара дроге

Полиција је у Бару, а у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, реализовала вишемесечну акцију Медуза која је била усмерена на откривање, спречавање и сузбијање уличне продаје опојних дрога на подручју Бара.

Регион 26.11.2022 | 14:40
Акција Медуза: Хапшења четири кријумчара дроге

“Данас и јуче су на шест локација у Бару извршени претреси станова и надлежном државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици су поднете четири кривичне пријаве против шест лица од којих су четири ухапшене, једна се налази у УИКС-у, док је једна тренутно недоступна надлежним органима”, саопштено је из Управе полиције, пренео је портал ЦДМ.

Приликом претреса просторија које су користили осумњичени на две локације, пронађено је пвц паковање са садржајем марихуане укупне масе 44,2 грама, 132 комада таблета бупренорфина које се налазе на листи опијата, 19 комада таблета алпразолама, које су такође на тој листи, непозната прашкаста материја, беле боје, укупне масе 1.38,9 грама, а за коју ће се након вештачења у Форензичком центру у Даниловграду утврдити о којој материји се ради.

Претходно, током спровођења акције, процесуирано је укупно 11 особа, од чега су поднете кривичне пријаве против шест особа због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док је прекршајно, по Закону о спречавању злоупотребе дрога процесуирано пет особа.

Поднета је, у оквиру ове активности и кривична пријава против једне особе због кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

У претходном периоду полиција је у 10 случајева извршила заплене наркотика на подручју Бара и Улциња, а укупно је заплењено 1,2 кг марихуане, 1,72 г амфетамина, 44 таблете бупренорфина, као и девет таблета алпразолама”, наводе из Управе Полиције.

(Тањуг/ фото: Илустрација/ Истоцк Пхото)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бранци

26.11.2022 14:11

Ви их хапсите па шаљете на усавршавање о народном трошку. Најбољи заврше као функционери на веома важним позицијама. То се зове Кадровска политика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

када

26.11.2022 15:47

ће те ухапсити газду из Добоја који је са шећером увезао 73 кг дроге о томе више ниречи не спомињете контате народ ће заборавити

Name

Ј78

26.11.2022 14:14

Сврсисходно би било да се ухапсе и госпон Кајганиц и госпон Костресевиц, обојица на високим функцијама, али питање колико јос..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

26.11.2022 15:20

Пустите људе да раде

ОДГОВОРИТЕ