Akcija Meduza: Hapšenja četiri krijumčara droge

Policija je u Baru, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovala višemesečnu akciju Meduza koja je bila usmerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje ulične prodaje opojnih droga na području Bara.

Region 26.11.2022 | 14:40
Akcija Meduza: Hapšenja četiri krijumčara droge

“Danas i juče su na šest lokacija u Baru izvršeni pretresi stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su podnete četiri krivične prijave protiv šest lica od kojih su četiri uhapšene, jedna se nalazi u UIKS-u, dok je jedna trenutno nedostupna nadležnim organima”, saopšteno je iz Uprave policije, preneo je portal CDM.

Prilikom pretresa prostorija koje su koristili osumnjičeni na dve lokacije, pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem marihuane ukupne mase 44,2 grama, 132 komada tableta buprenorfina koje se nalaze na listi opijata, 19 komada tableta alprazolama, koje su takođe na toj listi, nepoznata praškasta materija, bele boje, ukupne mase 1.38,9 grama, a za koju će se nakon veštačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu utvrditi o kojoj materiji se radi.

Prethodno, tokom sprovođenja akcije, procesuirano je ukupno 11 osoba, od čega su podnete krivične prijave protiv šest osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je prekršajno, po Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga procesuirano pet osoba.

Podneta je, u okviru ove aktivnosti i krivična prijava protiv jedne osobe zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U prethodnom periodu policija je u 10 slučajeva izvršila zaplene narkotika na području Bara i Ulcinja, a ukupno je zaplenjeno 1,2 kg marihuane, 1,72 g amfetamina, 44 tablete buprenorfina, kao i devet tableta alprazolama”, navode iz Uprave Policije.

(Tanjug/ foto: Ilustracija/ Istock Photo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Branci

26.11.2022 14:11

Vi ih hapsite pa šaljete na usavršavanje o narodnom trošku. Najbolji završe kao funkcioneri na veoma važnim pozicijama. To se zove Kadrovska politika.

ODGOVORITE
Name

kada

26.11.2022 15:47

će te uhapsiti gazdu iz Doboja koji je sa šećerom uvezao 73 kg droge o tome više nireči ne spominjete kontate narod će zaboraviti

Name

J78

26.11.2022 14:14

Svrsishodno bi bilo da se uhapse i gospon Kajganic i gospon Kostresevic, obojica na visokim funkcijama, ali pitanje koliko jos..

ODGOVORITE
Name

Svasta

26.11.2022 15:20

Pustite ljude da rade

ODGOVORITE