Направљене прве фармерке за мотоциклисте са ваздушним јастуцима!

Шведска компанија Мо’цицле недавно је најавила прве на свету фармерке за мотоциклисте (мотоциклистичке фармерке) са ваздушним јастуком које пружају заштиту од удара за доњи део тела мотоциклиста у случају несрец́е.

Занимљивости 06.03.2023 | 15:29
Направљене прве фармерке за мотоциклисте са ваздушним јастуцима!

Додаци на надувавање који штите мотоциклисте у случају незгода нису ништа ново. Видели смо шлемове са додацима на надувавање који делују као јастук, и каишеве налик на ранац дизајниране да заштите леђа корисника од удара, али шведски стартуп Мо’цицле тврди да је направио прве фармерке са ваздушним јастуком на свету.

Направљене од Армалитх-а, специјалне тканине која изгледа и делује као прави тексас, али је заправо водоодбојна и отпорна на хабање, фармерке на надувавање долазе са уграђеним ваздушним јастуцима који се активирају током несрец́а на мотоциклу како би заштитили доњи део тела возача.

Револуционарно је користити технологију ваздушних јастука за заштиту прве кости кичменог стуба, јер су повреде кичменог стуба оно што паралише возаче мотоцикала – тврде из компаније Мо’цицле.

Осим репне кости, његове специјалне фармерке пружају заштиту за бутине, кукове и задњи део торза. Као и обичне мотоциклистичке панталоне, долазе са заштитним штитницима за колена.

Важна карактеристика Мо’цицле фармерки са ваздушним јастуком је да су у потпуности за вишекратну употребу. Чак и ако се ваздушни јастуци откаче, могу се испухати и затим прикључити на други канистер са компримованим ваздухом. Окидач за ваздушне јастуке треба да се закачи на мотоцикл тако да када возач падне, окидач се одвоји од фармерки, а ваздушни јастуци се моментално активирају.

У случају да сте забринути да бисте могли да заборавите да одвојите окидач са мотоцикла и случајно активирате ваздушне јастуке не брините се! Мо’цицле тврди да окидач захтева снагу од најмање 40 кг да би се ослободио, што значи да је само пад са возила практично једини начин да се активирају ваздушни јастуци. Нема потребе да бринете да ц́е пријатељи мотористи кроз шалу вам повуц́и окидач…

“Једина заштита од удара коју имате у редовним фармеркама за мотоцикле су у основи штитници за колена, а понекад добијате и штитнике за кукове“, рекао је за Маил Онлине оснивач и дизајнер Мо’цицле-а Мосес Схахривар.

“Вец́ина повреда настаје на доњем делу тела у тешкој несрец́и на мотоциклу, тако да вец́ 17 година покушавам да решим овај проблем. Оно што је ваздушни јастук урадио за аутомобиле ускоро ц́е се догодити и нама возачима мотоцикала.”

Прве фармерке са ваздушним јастуком на свету ц́е постати комерцијално доступне негде током овог месеца априла, по почетној цени (нимало јефтиној цени) од 499 долара.


(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар