Глас ПРОТИВ опозива је подршка за градоначелника Петровића (ВИДЕО)

19. марта се гласа ПРОТИВ криминала, ПРОТИВ корупције, ПРОТИВ бахатих директора, бахатих одборника и гласа се ПРОТИВ опозива”, јасан је Петровић.

Република Српска 16.03.2023 | 21:09
Глас ПРОТИВ опозива је подршка за градоначелника Петровића (ВИДЕО)

“Остајем градоначелник Бијељине. Народна воља је јасно речена 2020. године, 2022. потврђена, а тако ће је и народ 19. марта сачувати”, поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић у емисији “Мат” БН ТВ.

Петровић је навео да се колалиција, како је он назива. покрадимо Бијељину, полушала да збуни становнике Семберије референдумским питањем.

“Као да су консултовали неку страну обавјештајну службу да што више збуне народ, али народ Семберије се не да збунити. 19. марта се гласа ПРОТИВ криминала, ПРОТИВ корупције, ПРОТИВ бахатих директора, бахатих одборника и гласа се ПРОТИВ опозива”, јасан је Петровић.

Он је подсјетио да из колаиције која му је супротстављена у претходном периоду нису стигла имена која су евентуална“замјена за њега”.

“Од прије неколико дана помиње се име Мирослава Миловановића и Војина Митровића. Они се скривају иза коалиције. Такође нисмо чули ко ће поднијети оставке уколико не дође до моје смјене, ко ће сносити одговорност. То је доказ мањка храбрости. Још један покушај прекрајања изборне воље грађана Бијељине. Опозив неће проћи. Остајем на позицији градоначелника Бијељине да бих служио народу јер таква обећања сам дао 2020. и 2022. спреман сам да и даље радим у интересу народа, а против криминала и корупције”, поручио је Петровић.

КРИМИНАЛЦИ ЖЕЛЕ МОЈУ ГЛАВУ ЈЕР САМ ПРЕКИНУО ТОКОВЕ ПЉАЧКЕ

Петровић је рекао да је у претходне двије године мандата уложено доста енергије, воље и рада у откривање криминала у граду. Он је истакао да криминалци желе његову главу јер је прекинуо извлачење народног новца из јавних предузећа.

“У а.д. Водовод и канализација Бијељина, се догодио највећи економски злочин у историји Бијељине јер је затечен минус од 17 милиона КМ. Наравно да су директори смјењени. Бивше руководство има оптужнице. Ријеч је о вишемилионским проневјерама гдје су запријећене вишегодишње казне затвора.”

Градоначелник Бијељине је напомнуо да су поднесене кривичне пријаве за још неколико јавних установа као што су Центар за културу “Семберија”, али и “Еко-деп”.

“Љубиша Петровић је главна препрека бившим руководиоцима јавних предузећа и таквим људима. Зато Љубиша Петровић смета. Смета Љубиша Петровић и онима који имају паузу у крађи од двије године и два и по мјесеца. Они су навикли да краду, да отимају народни новац кроз надуване јавне набавке, кроз надуване фактуре. Ако је чаша коштала једну марку, она је у нашим јавним набавкама коштала шет и седам марака. Њих боли што су разоткривени у свему томе.

Он је истакао да се у Бијељини зна ко је ко.

“Људи који су идентификовани и наведени у кривичним пријавама као извршиоци кривичних дјела. У истрази су ти директори у многим одговорима изјаснили ко је коме давао новац. Зато им не би био у кожи. Мени треба мирна савјест и чист образ. Нема цијене када вас заустављају грађани и захваљују што смо те људе предали закону. То враћа наду грађана у садашњост и будућност. Поједини извођачи радова су морали да носе црни новац да плаћа рекет онима који су руководили градском управом и на тај начин су по својим банковним рачунима имали десетине милиона марака народног новца.”

Петровић додаје да се новац у кесама из Бијељине носио у Бањалуку.

“То су носили директори јавних предузећа из намјештених тендера. Када нисте у тим криминалним таловима наравно да постајете мета криминалаца који су дубоко у интересима крупног капитала и никако им се не уклапате у тај систем. Они желе по сваку цијену да вас смакну са политичке сцене јер им се никако не уклапате у тај систем.”

И аутопут Бијељина-Рача-Београд посматрају као плијен, наводи градоначелник Бијељине.

“Они не изграђују аутопутеве, они се уграђују. Наравно да је Љубиша Петровић препрека када гледамо покушаје њихових уграђивања у свему томе.”

ИЗДВАЈАЊА ЗА СОЦИЈАЛНЕ КАТЕГОРИЈЕ ВЕЋА НЕГО У ПРЕТХОДНИХ ДЕСЕТ ГОДИНА

Петровић је рекао да се упркос опструкцијама Владе Српске и Скупштине Бијељине, домаћинским пословањем за двије годије и два и по мјесеца вратило скоро осам и по милиона КМ дуга.  

“Колико је то велико свједочи чињеница да је то 15 школа, десетак вртића, десетине километара  асфалтираних путева, а морам да кажем да смо наслиједили 312 км макадамских путева у цијелој Бијељини.”

У Бијељини се данас субвенционише превоз ученика, реализовали смо пројекат бесплатних уџбеника, субвенције за новорођену дјецу расту са 200, на 400 и даље ка 1.000 КМ, каже Петровић. Он наводи да је за вријеме његовог досадашњег мандата урађено је више на пољу извајања угроженим категорима, у првом реду пензионерима и борцима, него за претходну деценију, иако то није у обавези локалних заједница.

“Зато што се Република не бави њима и зато што нису ријешена државничка питања. Државничко питање број један је питање борачке популације. Срамна су издвајања за борачку популацију.”

Петровић истиче да није против привреде него против тајкуна. “Никада нећу бити пијун у тајкунским рукама”, јасан је он.

(БН) Фото: БН  

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Фоча

16.03.2023 20:28

Само храбро против лопва!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

16.03.2023 21:52

Постени народе Бјељине у недељу просетајте и гласајте против опозива. Да не дамо овим лоповима да нас опљацкају и јос висе раселе. Ко год вам нуди новац,брасно и пастете,узмите ал немојте за њих гласати. Цак и наоцаре узмите које дијели она лујка.

Name

Тони

16.03.2023 20:30

Народ је знао за кога гласа, и гласати ће колико год буде требало, али за ове из покрадимо Бијељину, никад висе. Да се послужим ријечима једног човека, они су политичка недоносцад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

16.03.2023 22:29

Како то да Република Српска не сарађује ни са једном земљом у Европи и у свијету (осим Србије, али не и са фирмама из Србије)? Како то да нема сарадње са општинама гдје начелник није из снсд? Због кога?

Name

Бијељина

16.03.2023 20:36

Мало сутра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медо

16.03.2023 20:43

Ееее јаднице јадни,слуго резима и странацки ухљебу. Ако имас имало цасти и образа гласацес за овог домацинског сина, једини спас за народ су овакви постени људи који могу спасоти пропасти

Name

Ре

16.03.2023 20:47

То само Дјукин слепац мисли.

Name

Патковаца

16.03.2023 21:15

Само сањај да нече остат

Name

ПРОТИВ опозива

16.03.2023 20:55

Поздрав за нашег Петровића.. Излазимо у недељу да потврдимо своју изборну вољу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За меду

17.03.2023 08:23

Браво медо немам ниста да додам.НАПРЕД ПЕТРОВИЦУ УЗ ТЕБЕ ЈЕ ТВОЈА БИЈЕЉИНА!!!

Name

БЈВ

16.03.2023 21:13

Добри цовеце, здравље и среца нека те прате на сваком кораку, и тебе и твоју породицу! Хвала за све добро сто си до сад урадио и за све сто цес тек урадити за насу Семберију! Зивео нам градонацелнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

16.03.2023 21:21

ТАКО ЈЕ ПЕТРОВИЋУ. ПОШТЕНИ ЉУДИ СУ РИЈЕТКИ. БАШ ЗАТО, ШТО ЈЕ ТЕШКО БИТИ ПОШТЕН. ПРОТИВ ВАС СУ КВАРНИ И НЕ-ИНФОРМИСАНИ. А ТО ЈЕ НАРОД, КОЈИ НЕ ГЛЕДА БН , ЈЕР РАДИ ДА ПРЕЖИВИ. ТРЕБА ВРЕМЕНА ДА ПОГЛЕДАМО ТВ, А У ТО ВРИЈЕМЕ СВИ ИМАЈУ У ПОРОДИЦИ ПОСЛА. АЛИ ПЕТРОВИЋ ЈЕ МНОГО УРАДИО И ВИЈЕРУЈЕМ, ДА ЋЕ ОСТАТИ. СВИ НА ИЗБОРЕ. И ГЛАСАЈТЕ ПРОТИВ ОПОЗИВА. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

16.03.2023 21:28

Ако останеш а волио би да останеш гр. Бијељине помрсит ћеш конце баји, неће моћи омастит уста из Семберије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бези бре

16.03.2023 21:37

Да се толико краде и да су сви лопови који су против њега и да је Л.Петровиц тако успесан и не да лоповима да удахну ваздух,у Бијељини би било пара као у Лас Вегасу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

17.03.2023 05:53

Сељацино залупана паре се носе у црним кесама изван Бјељине . А теби су дали мало хљеба и пастете и ти задовољан сигурно немас дјеце цим тако размисљас нек је само теби добро ал испастаце ти дјеца од родбине ако немас своју

Name

(бежи бре) НЕБАЛЕЗГАЈ

17.03.2023 06:57

Човјек је тек дошао на чело града . Неможе он за 2 године ријешити криминал владајуће мафије који се гомилао дуги низ година . О чему ти причаш

Name

Ре

17.03.2023 08:17

Питај судове колико је поднесено пријава.

Name

Грађани

16.03.2023 21:40

Грађани су одвојили жито од кукоља,и апсолутну подршку за останак Петровића на мјесту градоначелника.Криминалвци су спремили нову крађу,али,грађани ће учинити све на спречавању нових криминалних радњи.Нека се усуде на тај чин,и осјетит ће,како су глупу намјеру осмислили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Феникс

17.03.2023 05:19

Ако Бог да да Петровиц остане, мијења се комплет ситуација у цијелој Републици Српској, па цак и у БиХ. Мозда не одмах видљиво али пољуљаце их добро, довољно је само видјети и цути овог цовјека и упоредити са Сулицем, Мазалоцом, немогу се висе сјетити оних кретена у скупстини, па оно је за неповјеровати.

Name

Истина

16.03.2023 22:35

Жив и здрав нам био Петровићу градоначелниће! Сву срећу ти желим! Кад се заврши гласање пјеват ћемо ђукелама " НЕК ПУКНУ ДУШМАНИ"! И има да пукну од муке, нема крађе и пљачке Бијељине! Самозвани председник РС нека цркне од муке, још мало па се ближи одузимање опљачкане имовине РС и БиХ. Самозвани председник РС цркни смраду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИМПАТИЗЕР СДС

17.03.2023 02:10

Пуна подршка поштеном др.Љубиши Петровићу,не дајте народе да црвене комитетлије овладају Бијељином,куда они прођу туда трава не ниче а народ се расели.Стога у недјељу "ПРОТИВ" опозива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тито

17.03.2023 02:32

Крмак утовљени,где си удомио 60000км за трансвер?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.03.2023 08:06

Јел на миска мислис?

Name

Ре тито

17.03.2023 08:29

Ако је неко утовљени крмак онда је то твој Мишко. Ни сточна вага га не може измјерити.

Name

александар

17.03.2023 05:45

жалосно је што смо као народ чиста НУЛА,тако да је за очекивати да ће опозив успјети.Волио бих да гријешим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бакаyоко10

17.03.2023 06:03

Против кога год је Додик,тај је цовјек добар и постен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОЛЕБАЈА

17.03.2023 06:11

Подрзимо Љубису, Бјељина је свјетло на крају тунела. Из Бјељине креце отпор и сири се овога прољеца, да се ријесимо ових лопова у цјелој рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибник

17.03.2023 06:24

Само људи без морала и карактера ће рушити оваквог човјека а дати подршку овој црвеној секти која нас је довела до ивице биједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.03.2023 06:35

Глас за опозив градоначелника је глас за будућност Семберије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

17.03.2023 07:50

Магаре глас за опозив знаци да се лопови натоваре на будзет.

Name

Ре Милан

17.03.2023 09:09

Магаре како ти висе не досади лупетати и лагати.

Name

Идеално

17.03.2023 09:10

Глас да ти и теби сличти треба да се врате у рупу из које никад нису требали ни излазити, тиме би се умирило човјечанство, а поготово би од тога користи имао српски род...

Name

Нада

17.03.2023 10:03

Ре Милан слатко се насмијах за ваш коментар Милану. Супер сте.

Name

Ре Милан

17.03.2023 11:16

Ни фудбалске лопте који дели онај обијац пусница вам неце помоци.

Name

Милан за Ре Милан

17.03.2023 11:23

Ако можеш гласати за човјека који забрани поглашење суше у Бијељини како би спријечио Владу Републике Српске да помогне Семберцима, онда слободно гласај и уживај у лудилу.

Name

За будуцност

17.03.2023 15:36

Болесних клептомана а не градјана Семберије. Па то и дјете у вртицу зна.

Name

Ре Милан

17.03.2023 17:08

Врати се висе у рупу из које си изасао.

Name

yyy

17.03.2023 07:02

благо оцу и мајци којите одгојисе и подигосе на правим србским врлинама и традицијама који знаде за цаст образ и постење ЉУБИСА ПЕТРОВИЦУ сви људи који знаду за те особине бице узате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

17.03.2023 07:09

Дивни Љубиша, само толико још да кажем. До коначне побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

17.03.2023 07:46

ГЛАС за Петровића, је ГЛАС РАЗУМА , глас да ће Бијељина остати град свих грађана Бијељине !! Ускратите глас "БАЈИ", и покажите и докажите да је покрао предходне изборе Јелени Тривић за Предсједника РС ! НЕДОЗВОЛИТЕ да Бијељина "на мишиће" постане дио владајућег плијена Милорада Додика !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За људе као

17.03.2023 09:49

Господин Петровиц увијек је био и бице глас разума. На залост криминална хоботница је толико умрезена а осиљена да таре обицне људе до истребљења....

Name

Дриугаувугла

17.03.2023 08:48

Иако нисам из Бијељине зелим да бар на овај нацин подрзим овог цовјека који својом појавом и искреносцу говори све.Драги народе Семберије ,изадјите у недељу ван ,подрзите овог цовјека ,односно гласајте ПРОТИВ ОПОЗИВА јер на тај нацин цете ви бити покретаци великих промјена у РС односно русења мафијаске секте .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоле

17.03.2023 09:12

следећи референдум у Требињу, да се Луки Петровићу промијени презиме, да не срамоти ово поунато Српско презиме. Ето може узети Клепић, ако хоће, то је некако најприкладније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполитицни

17.03.2023 10:35

Имате глас мојих укуцана и узе родбине, без обзира сто смо странацки неопредјељени, незапослени, многима непозељни, управо због свог става, убједјења и нацина зивота. Знаци, ни Ви ни она друга страна ницим нас не обавезује, слободна воља и инат и нада да неце бас све отици до врага су пресудни..

ОДГОВОРИТЕ