Електропривреде региона: Сарадња пут за транзицију

- Представници пословодстава електропривреда Србије, Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Северне Македоније разговарали су о сарадњи и могућностима заједничког наступа за обезбеђење средстава за инвестиције неопходних за зелену транзицију, саопштено је данас из Електропривреде Србије (ЕПС).

Регион 28.03.2023 | 21:38
Електропривреде региона: Сарадња пут за транзицију

"Електропривреда Србије, као највећа у региону, спремна је на сарадњу са свима и на заједнички наступ да би дошли до правих решења за приступ фондовима за реализацију пројеката и праведних рокова за транзицију", рекао је в.д. директора ЕПС-а Мирослав Томашевић на радионици о увођењу регионалних електропривреда у систем трговине емисијама угљен-диоксида и коришћења наменских фондова за финансирање изградње заменских капацитета.

Председник одбора директора Електропривреде Црне Горе (ЕПЦГ) Милутин Ђукановић је истакао да Црна Гора може да буде пример целом региону јер је увела национални систем трговине емисијама и одличан начин сарадње са Еко фондом из ког ЕПЦГ практично може да кредитира своје велике пројекте.

Учесници скупа су се договорили да ће усагласити писмо за Регионални савет за сарадњу југоисточне Европе који се бави питањима зелене агенде за Западни Балкан.

(Тањуг) Фото: Епс.рс 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да да

29.03.2023 10:39

Јасна је сврха фондова и та изненадна сарадња после силом разваљивања дрзаве..... Стањцани без сисе хранилице нема уцинковитост нигдје у свијету па тако и овдје... Ко це и на који нацин бити сисан а ко це сисати и та кога остаје да се нагоди.....

ОДГОВОРИТЕ