Судар возова, скоро 300 мртвих, повријеђено 1.000

Најмање 288 људи је погинуло, а 850 повријеђено у судару возова у источној индијској држави Одиша, саопштили су индијски званичници.

Свијет 03.06.2023 | 08:17
Судар возова, скоро 300 мртвих, повријеђено 1.000

Више од 200 возила хитне помоћи послато је на лице мјеста у округу Баласоре, рекао је главни секретар Одише Прадип Џена. Званичници жељезнице рекли су да је спасилачка операција завршена.

Сматра се да је један путнички воз искочио из шина прије него што га је ударио други воз на сусједној прузи касно синоћ.

Ово је најгора жељезничка несрећа у Индији у овом вијеку. Званичници кажу да се очекује да ће број погинулих даље расти, пренио је Би-Би-Си.

Индијски премијер Нарендра Моди изјавио је да је узнемирен због овог догађаја и да је у мислима са ожалошћеним породицама. Он је најавио да ће током дана обићи мјесто несреће.

"Спасилачке операције су у току на мјесту несреће, а погођенима се пружа сва могућа помоћ", написао је он на "Твитеру". Моди је сазвао састанак са високим званичницима ради разматрања ситуације послије несреће на истоку земље.

Агенција АНИ пренијела је да је у акцији спасавања и указивања помоћи повријеђенима била ангажована и војска.

(Агенције) Фото: АФП

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

И то је

03.06.2023 09:16

...молим вас лијепо , држава коју треба да подржавамо и пратимо? Какава је ово економска сила гдје је све на нивоу раног средњег вијека!? Јадни људи. Највећа тамница народа икада, након Кине, наравно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Писледице

03.06.2023 11:10

Колонијализма. Развијене су пљацкаси колонија, земље у развоју су из социјализна а неразвијене су земље које су биле колоније (има их и до данас и данас само софистициран назив). Али свијет се мјења па це и ти птоблеми се ријесавати....

Name

Ре последице

03.06.2023 12:29

Увијек је најлаксе за све своје проблеме окривити другог, а не традиције и успостављени вриједносни систем и културне обрасце у друству. И колонизација има утицаја, али се увијек пренагласава и користи као изговор за сопствену неспособност. Цињеница је да се групна силовања зена десавају у Индији од стране Индијаца, да постоји систем касти - гдје су забрањени бракови измедју висих и низих касти и гдје је низим кастама цесто забрањено да раде одредјене квалитетније послове, гдје постоје "недодирљиве" касте цији припадници се сматрају толико безвриједним да људи из других касти избјегавају било какву интеракцију и конталт са њима. Исто тако постоји много уговорених бракова, у ријеке им се излива канализација а они пливају у тим ријекама, градови су ненормално прљави, зељезницка инфраструктура (коју су им као модерну давно оставили колонизатори) је заостала и преоптерецена, сто се и мозе видјети са оних слика гдје висе са возова и сједе на крову.

Name

Каква сила

03.06.2023 09:30

...какви бакрачи...јадани Инидјци... Индија је са 1,3 МИЛИЈАРДЕ људи највећи гето у људксој историји, али послије Кине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

03.06.2023 09:57

СИРОМАШНИ ДА. ЗАТО ПТО ИХ ЈЕ ЗАПАД, МАЊИНА, ЕКСПЛОАТИСАЛА ВИЈЕКОВИМА. ПОМАЛО ВРАЋА СЕ ЗАПАДУ, ШТО СУ ЗАРАДИЛИ. ЗЛАТНА КРУНА КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ ЈЕ ПОЈЕЛА МНОГЕ ЖИВИТЕ. ТО ЈЕ ЖАЛОСНО. А НЕ ШТО СЕ НАРОД У СВИЈЕТУ.ОСВИЈЕСТИО И ПОЧИЊЕ ДА СЕ БРАНИ. И СВОЈЕ НАРОДЕ И ДРЖАВЕ И РЕСУРСЕ. ГРЕШНИ ЗАПАД ЋЕ ЗА КОЈИ ВИЈЕК ПРОПАСТИ. БИЋЕ РАСУЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уз домаце измонтиране

03.06.2023 11:12

Издајнике који данас на Западу узивају у благостању.....

Name

Народ се

03.06.2023 12:03

Освијестио кад буде тежио ка демократији, нипошто Руси или кинези. На западу су освијештени, укинули своје диктаторе, оне које "воле" свој народ па их шаљу на ратиште, као у два свјетска рата да гину.

Name

Огромна трагедија

03.06.2023 12:33

Али нико у коментарима да саосјећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огромна трагедија

03.06.2023 16:58

...је била у Турској прије пар мјесеци због два земљотреса па скоро ни један коментар није био. Колонизатора су покушали да цивилизују Индију али нису успјели. Није се џаба у петом, шестом и седмом вјејку нове ере народ почео селити на Запад са индијског полуострва. И у та давна времена људи су бјежали на Запад јер се тамо није могло живјети! Багра је уништила најмодернију и најнапреднију империју старог свијета, Римско царство. Дивљаци, барбари , славени, хуни и др су донијели свој дивљаклул и некултуру на Запад!

Name

Ре

03.06.2023 20:06

Да стварно велика трагедија.