Фудбалери Партизана побиједили Звезду у 171. дербију

Фудбалери Партизана савладали су вечерас Црвену звезду 2:1 (1:0) у 171. вечитом дербију и одлазе на зимску паузу са лидерске позиције.

Фудбал 20.12.2023 | 21:20
Фудбалери Партизана побиједили Звезду у 171. дербију

Црно-бели су тријумфом у заосталом мечу деветог кола Суперлиге дошли до 47 бодова, један више од вечитог ривала, за незваничну титулу јесењег шампиона.

Стрелци за екипу Игора Дуљаја били су Бибрас Натхо из ВАР пенала у 41, након прекршаја Милана Родића над Аранђелом Стојковићем и Матеус Салдања у 66. минуту.

Једини гол за црвено-беле постигао је "резервиста" Шериф Ндиаје у 71. минуту. 

Са друге стране, ВАР је два пута оправдано поништио поготке Јована Мијатовића због офсајда, у 26. и 85. минуту.

Велику шансу за изједначење пропустио је Александар Катаи, који је у 90+8. минуту главом са четири метра шутирао преко гола.

Партизан је овом победом прекинуо низ од девет дербија без тријумфа, у којима је Звезда била боља три пута, уз шест ремија, док су црвено-бели наставили пост у Хумској, где су последњи пут славили 2016. године.

Дерби у Хумској одигран је пред више од 15.000 гледалаца, а јужна трибина била је празна због бојкота најватренијих присталица црно-белих.

Звездин пораз, врло вероватно, могао би да буде и опроштај Барака Бахара од клупе црвено-белих. Сада је на потезу управа клуба!!!

(Тањуг) Фото: 

Коментари / 0

Оставите коментар