Направљено пиво помоћу вјештачке интелигенције!

Компанија Ст Аустелл са сједиштем у југозападној Енглеској лансирала је ново пиво направљено уз помоћ вјештачке интелигенције (АИ) . “Ханд Бреwед бy Роботс” је нова врста (укус) америчког блиједог пива са 4,2% алкохола.

Занимљивости 13.03.2024 | 15:29
Направљено пиво помоћу вјештачке интелигенције!

Пројекат је осмислио менаџер пиварства компаније Барнабy Скеррет, који је користио програм вештачке интелигенције (АИ) за креирање потпуно новог рецепта за нови укус пива.

Нови метод за дизајнирање укуса у бурету пива његов творац не сматра претњом за пиварску индустрију, вец́ као кратак приказ како технологија може да јој помогне

Дао је АИ боту упутства о састојцима које је желео да користи и укусима које је желео да произведе, и одатле је обавио посао у израчунавању информација потребних да би се напитак – пиво направио по жељи.

Само пиво је од тада састављено ручно, користец́и мали сет од Ст Аустелл-а, према писању сајта Морнинг Адвертисер преноси ДаилyСтар

Г. Скеррет је рекао за магазин: “Идеја за пиво потекла је од мене који сам радио са АИ алатима у свом општем послу са аутоматизацијом пиваре.Док сам једног дана разговарао са вештачком интелигенцијом, помислио сам да ц́у јој поставити питање о пиварству како бих то схватио јер сам био заинтересован да видим резултате.

“Рекао сам му да ми напише рецепт о неким широким параметрима боја и укуса и послао ми је неке идеје, па сам одлучио да их претворим у рецепт.”

“Што се тиче пива, оно захтева људски допринос било да је то провера састојака и друге провере квалитета које не може да уради АИ.Исто је када пиво изађе на другу страну и ми проверавамо дегустацију. АИ никада не може тачно да вам каже да ли је то пиво фантастичног укуса или није до нуле.”

На крају господин Скеррет не мисли да ово представља претњу за индустрију и уместо тога приказује вредне начине на које модерна технологија може помоц́и пиварима.

Ново пиво дизјанирано од стране вештачке интелигенције (АИ) појавило се у кафанама 8. марта ове године

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар