Тонеатију драма у Власеници, Хопкинс остао лидер

Послије много узбуђења, гурања у циљној равнини, гледања фото-финиша на другој етапи трке „Београд - Бањалука“ која је вожена од Зворника до Власенице, тријумфовао је Давиде Тонеати, који носи мајицу славног казахстанског тима Астана.

Република Српска 19.04.2024 | 18:41
Тонеатију драма у Власеници, Хопкинс остао лидер

Италијан је кроз циљ прошао други јер га је у циљној равнини непрописно Јерон Мејерс из екипе Викторија, који је након гледања снимка дисквалификован. Судије и комесар имали су пуне руке посла, али су на крају пресудили да је Мејерс непрописно затворио пролаз Тонеатију.

То је условило и додатна помјерања у пласману, па је на крају сребро освојио Никифорос Арваниту из екипе Новаспор спеедбикерс, док је треће мјесто заузео члан словачке Дукле Самуел Ковач.

- Било је јако напорно, на крају и врло узбудљиво. Покушавао сам да се пробијем са лијеве стране и био спријечен у томе, па мислим да су судије одрадиле добар посао. Врло сам срећан, ово је једна од мојих најдражих побједа – рекао је Тонеати.

Арваниту је поред сребра задужио и бијелу мајицу, плаву је обукао Пјотр Пекала из Сантика, а спринтерску црвену задужио је Алберт Гатеман из Бенотија. Сјајном тимском вожњом лидерску позицију у генералном пласману задржао је Дилан Хопкинс који пред најтежу етзапу од Вишеграда до Јахорине има 23 секунде предности у односу на Антона Албрехта из Бенотија.

- Срећан сам што сам сачувао мајицу. Надам се да ћу уз помноћ свог тима успјети да задржим мајицу на најизазоцнијој етапи – рекао је Хопкинс.
Мајицу у бојама заставе Републике Српске обукао му је начелник Власенице Мирослав Краљевић који је заједно са сарадницима и суграђанима поново положио испит када се ради о организацији и домаћинству.

- Хвала челницима трке на сјајној организацији. Ово је велика ствар за нашу малу општину, јер ће бициклисти из 40 земаља свијета, надам се, понијети лијепе успомене. Посебно сам срећан што је мајица намијењена најбољем од ове године у бојама наше заставе – рекао је Краљевић

Оно што посебно треба истаћи јесте велики број гледалаца на старту трке у Зворнику, као и на пролазним циљевима у Братунцу и Шековићима. 

Сутра је на програму најтежа етапа која у 11 часова стартује из Вишеграда, а караван ће преко Рудог, Рогатице, Сокоца и Пала стићи на Јахорину. Етапа због конфигурације терена носи префикс краљевске и онај ко сутра на олимпијској љепотици обуче мајицу у генералном пласману има велике шансе за укупну побједу.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Борац РС

19.04.2024 18:50

Дао Додо Куваљи погузији 500 иљада да се провуку кроз машину🤣🤣ко јос гледа бициклизам по селендрама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

19.04.2024 21:51

Наравно, ја сам јуце о томе писао. Какав бициклизам, какви бакраци....

Name

Професионалац

19.04.2024 21:33

Шта је са АУТО_тркама, које имају већу традицију у Власенци.... П. С. Нема пара за ТАЛ....

ОДГОВОРИТЕ