Доказ да може од нуле: Милионер живио као бескућник

Мајк Блеј намјерно се одрекао своје успјешне компаније, милиона и постао бескуц́ник зарад експеримента како би доказао да је способан да почне од нуле и заради милион долара за 12 месеци.

Свијет 20.04.2024 | 11:01
Доказ да може од нуле: Милионер живио као бескућник

Прије четири године усред пандемије Цовид-19, Мајк Блек оставио је свој милионски посао и напустио све бенефите које је имао у животу и започео живот као бескућник.

"Почистио је" банковни рачун, опростио се од породице и кренуо у покушај да докаже да би могао да се врати за 12 мјесеци са милионом у руци.

Изазов "Повратак од милион долара" направљен је у жељи да инспирише друге и докаже да је могуће успјети иако немаш ништа.

У једном видео снимку објаснио је како су његови први кораци били бесплатно проналажење мјеста за спавање, у замјену за посао.

"Спреман сам да спавам на поду, каучу, није важно", рекао је.

На крају, Блек је ступио у контакт са странцем на сајту Цраигслист који му је дозволио да бесплатно спава у комбију.

Ово је омогуц́ило Блеку да почне да ради на свом повратку, а његов први потез био је фокусиран на продају намештаја Цраигслист за профит.

Са стране је такође почео да ради чудне послове попут телемаркетинга и доставе.

"Једна од најбољих ствари за продају су столови“, рекао је он. "Почео сам да узимам огласе на Цраигслист-у у бесплатном одељку, стављам их на Фацебоок Маркетплаце и продајем за профит. Представио сам се као посредник, водећи сву логистику између купца и продавца.

Другог дана, Блек је зарадио 250 долара и уштедио сваки пени. Јео је само пасуљ и обичне шпагете у вријеме оброка.

Сљедећа фаза Блековог плана била је да схвати који посао жели да покрене. Прва идеја је била покретање посла у области чишћења пословних простора, касније је одлучио да покрене бренд кафе који је донирао приходе за спасавање животиња.

Али, нажалост, Блек је претрпео низ озбиљних неуспјеха у свом експерименту, од којих се први догодио када је његовом оцу дијагностикован рак у четвртој фази.

Упркос покушајима да се избори и настави, Блек је тада и сам почео да пати од здравствених проблема - укључујући две аутоимуне болести и тумор на куку. Али пошто су остала два мјесеца до краја експеримента, Блек је на крају донио одлуку да оконча пројекат.

Рекао је да је имао 'најгорих шест мјесеци у свом животу' и да је морао да стави себе на прво мјесто и да се фокусира на оно што је важно.

Међутим, зарадио је 65 хиљада долара, што је и даље импресиван подвиг.

"Званично сам одлучио да завршим пројекат раније. Моје здравље је нарушено до те мјере да морам да почнем да бринем о томе", рекао је Блек.

"Много од онога што је за мене изашло на видело је оно што је заиста важно, здравље и захвалност".

(Блиц жена) Фото: сцреенсхот

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Мирко

20.04.2024 11:54

Не тупи, Мајк. Бескућник да постане милионер, ма како да не. Може, али само ако нађе врећу пара са милионима долара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

20.04.2024 13:04

На Национал Географику, ал нисам сигуран, била је слична емисија. Троје милијардера је учествовало у реалитију. Одрекли су се свега ( приватни авиони, виле, хеликоптери, јахте и тд) послати су у њима непозната мјеста. Довежени су у мале градове ( око 15 хиљада становника) обезбедјен им је један дзип старости око 10 година, мобилни тел и 100 долара за почетак. Немају право на контакт са породицом. Фасцинантно је како ти људи размишљају, како траже посао колико су упорни. Како разликују трошак од улагања. За њих је новац средство а не циљ. Мислим да просјечном човјеку треба доста година да ради на себи да би постигао тај ново упорности и размишљања. Те сам емисије одгледао у једном даху

Name

Ма не вриједи

20.04.2024 13:55

То овим нашим пролетерима говорити. Једино што би урадили, све би му одузели, отели, и протјерали га, јер је "непријатељ" народа

Name

Саггитариус

20.04.2024 11:56

Ово је бајка, као бајка о Сњежани и седам патуљака! Али има људи који сасвим озбиљно вјерују у бајке!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2024 13:11

Мало си глуп ако мислис да је Сњезана и седам патуљака само измисљена прица

Name

Саггитариус

20.04.2024 13:50

Ре-ре, знаћи и ти си један од паметних који вјерује у бајке!??

Name

о бозе

20.04.2024 14:31

Бескуцник а користи интернет лаптоп телефом и станује ма која америцка небулоза

Name

Аа @ Ре

20.04.2024 14:35

Можда није глуп, можда није обавијештен

Name

Па шта ако

20.04.2024 16:35

Користи интернет и лаптоп. "Користиш" и ти интернет али џаба све. Њему да даш лопату и мотику успио би нешто закопати или ископати.

Name

Хе Хе

20.04.2024 14:16

У озбиљним државама, не можете ви тек тако "почистити рачун" ! Испада да је овај радио на црњака, тако да је његов "профит" мали, да би платио све казне за прекршаје и кривична дјела, или је ово ипак неозбиљна држава, попут наше !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Хе хе

20.04.2024 15:51

Дали је то тако како ти тврдиш, озбиљна држава итд, имаш интернет, укуцај његово име, прочитај више извора и онда нам пренеси дали се ради о факе неwс или не. Послије можеш да се кревељиш колико ти воља. Хе хе хе

Name

Соко

20.04.2024 17:48

Опасне бајке, код нас постен цовјек цијели зивот ради и муци се и не мозе веци стан да купи.! Америцке бајке.! Богаство се мозе само наследити, или украсти, а постеним радом нико се није обогатио.!

Name

Ре Ре

20.04.2024 20:34

Да да, нема шта нема на интернету ! Ја сам на интернету, велики модни магнат, немам ми равног, пара ко пљеве ! Ти се немој кревељит, буди озбиљан !

Name

Или

20.04.2024 18:30

Из "гаразе", нема милуонера без пљацке, друства, дрзаве, дртава,било кога и било гдје ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

20.04.2024 23:32

Све је до мало среће, пуно рада, још више упорности и највише до зацртаног циља. Да појасним, грубо говорећи људи поставе себи циљ да зараде 100.000 или милион долара у следећих 10 година. Проценат успеха је 5%, али код ових који су себи зацртали цциљод милион долара, 90 % је зарадило што или више хиљада !

ОДГОВОРИТЕ