Преминула послије порођаја, полиција истражује случај

Породиља из Прешева преминула је у Здравственом центру Врање у сриједу, 17. априла, под непознатим околностима убрзо након порођаја.

Регион 20.04.2024 | 15:49
Преминула послије порођаја, полиција истражује случај

Жени је ово, како се наводи, био четврти порођај. Вијест о смрти неименоване породиље (37) из Прешева прво је објављена на друштвеним мрежама. Данијела Трајковић, виши јавни тужилац у Врању, за Блиц је потврдила да је дошло до смрти породиље.

– Ми нисмо обавјештени о случају, већ смо о томе сазнали преко друштвених мрежа и преко медија. Нико нас није обавјестио ни здравствени центар, ни породица, због чега смо наложили полицији да изврши провјере.

Полиција је на терену и имамо потврду да се случај догодио и да је породиља преминула убрзо након порођаја. За сада је рад на случају и даље у току, када будемо имали нових сазнања, огласићемо се – рекла је она.

Незванично, несрећна жена је преминула убрзо након порођаја у сриједу, 17. априла, током дана.

Како се сазнаје, беба је рођена жива и здрава и у добром је општем стању.

Са друге стране, Директор Здравственог центра др Саша Ђорђевић у изјави локални портал ВОМ, потврдио је да су предузете мјере око утврђивања смрти породиље.

– Урађена је унутрашња контрола, клиничка обдукција и судско медицинска. Очекују се резултати, о свему је обавјештено Министарство здравља, предузели смо све мјере из наше надлежности – рекао је Ђорђевић.

Према незваничним информацијама у питању је жена из Прешева којој је ово био четврти порођај.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мо

20.04.2024 17:21

Теска срамота а мозда и злоцин од надлезних у болници, засто није пријављено???

ОДГОВОРИТЕ