Сахрањен Брано Мићуновић на гробљу код Никшића

Црногорски бизнисмен Бранислав Брано Мићуновић сахрањен је данас на мјесном гробљу у Моштаници код Никшића.

Регион 21.04.2024 | 19:57
Сахрањен Брано Мићуновић на гробљу код Никшића

Његовој сахрани присуствовао је велики број грађана Никшића и других градова Црне Горе и региона, људи из политичког, културног, спортског миљеа.

На вјечни починак Брана Мићуновића испратио је бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић са супругом Лидијом и сином Блажом.

Мићуновићевој сахрани присуствовали су бивши и садашњи функционери ДПС-а, пише РТВНК.

Саучешће породици на гробљу у Моштаници изјавили су садашњи предсједник ДПС-а Данијел Живковић, шеф посланичког клуба те партије Андрија Николић и портпарол странке Милош Николић.

У име братства Мићуновић од Брана Мићуновића опростио се пригодним ријечима некадашњи министар културе у Влади Црне Горе Бранислав Мићуновић.

Бизнисмен с црне листе САД

Подсјетимо, Никшићанин имао је развијен бизнис у Црној Гори, али је најчешће помињан као особа која је руководила организованим криминалом, што је он више пута демантовао.

Средином новембра прошле године, Сједињене Америчке Државе (САД) увеле су санкције њему и Миодрагу Даки Давидовићу, због, како је наведено, повезаности са криминалом и злонамјерним утицајем Русије у региону. То подразумијева блокаду њихове комплетне имовине у Америци или оне коју контролишу њима блиске особе у тој држави. У образложењу одлуке, наводи се да је Мићуновић деценијама водећа фигура у организованом криминалу у Црној Гори, што се датира још од времена бивше Југославије.

“Најпознатији је по илегалном шверцу цигарета који је корумпирао и подривао независност демократских институција Црне Горе”, пише у саопштењу.

Мићуновића су теретили да је са неком од влада на западном Балкану и садашњим или бившим владиним званичником, учествовао у коруптивним радњама. 

(Н1) Фото: РТВНК