Ухапшени лопови који су крали само колица из супермаркета

Два мушкарца су ухапшена у Њујорку и како је полиција саопштила они нису крали обичне ствари што знају да краду лопови . Већ су крали колица из супермаркета!

Занимљивости 14.05.2024 | 16:11
Ухапшени лопови који су крали само колица из супермаркета

 Сваког дана обично је на располагању било око 400-500 колица … за куповину у супермаркету СхопРите у Роцхелле Парку. Али почевши од марта па до априла, број доступних колица је био примјетно мањи.

„Мислим да је менаџер продавнице први примјетио да нам овдје понестаје колица“, рекао је Роберт Ален, менаџер некретнина за СхопРите.

“Имамо добар тим за обезбјеђење и почели смо да гледамо видео, и примјетили смо црвени комби како долази и одлази. Чак су ти (лопови) момци били обучени у лиметожутим кошуљама и свом осталом гардеробом“.

Полиција је ухапсила 77-годишњег Алфреда Родригеза и 54-годишњег Хектора Кортеса, назвавши их “Лопови  колица”. Њих двојица су ухапшени на паркингу након што је обезбјеђење продавнице започело сопствену истрагу и предало полицијски видео снимак 8. априла.

Добили смо телефонски позив око поднева где су нам јавили “Они су овде!““, рекла је Рошел Парк  и Детектив Ницк Мерцоун.

“Мој партнер и ја смо истрчали тамо, блокирали смо момке. Били су у углу паркинга и ето, дали су нам сагласност да претресемо њихово возило и тамо је било пет колица.”

Родригез и Кортес су наводно били у послу са крађом колица супермаркета  готово двије недеље, па су за то вријеме украли најмање 140 колица. Па зашто се трудити да узмете нешто попут колица за куповину?

Можда зато што се продају за око 200 долара по комаду, на велико.

“Сто четрдесет колица, била су колица за куповину у вриједности од око 28.000 долара“, рекао је Меркон. „Вјерујемо да их продају мањим радњама или их растављају. Али они су имали приход од њих, зарађују новац. Ко би их знао? Ја не знам…“

Институт за маркетинг хране процјењује да се сваке године украде два милиона колица за куповину. Понекад се то ради због погодности, али не увијек.

(независне.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар