Бивши црногорски директор полиције пребачен у КЦЦГ

- Бивши директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић превезен је у Клинички центар Црне Горе и његово здравствено стање је угрожено, рекао је за портал РТЦГ његов адвокат Михаило Волков.

Регион 20.05.2024 | 22:20
Бивши црногорски директор полиције пребачен у КЦЦГ

"Смештен је на КБЦ и његово здравствено стање је озбиљно угрожено, на шта смо указивали претходних месеци", рекао је Волков. 

Вељовић, који је био један од кључних људи у сектору безбедности у посљедње три деценије и блиски сарадник бившег црногорског председника Мила Ђукановића, ухапшен је 24. јула прошле године.

Специјално државно тужилаштво (СДТ) саопштило је прошле недеље да је подгоричком Вишем суду предало оптужницу против 15 особа, укључујући Вељовића, који се терети да је злоупотребио службени положај у корист криминалне организације која се бавила шверцом цигарета.

Оптужница је, осим против Вељовића, предата против још 14 особа за кривична дјела стварање криминалне организације, два кривична дела кријумчарења, прање новца и злоупотреба службеног положаја, а у њои је предложено да се Вељовићу и још двојици ухапшених продужи притвор.

Током каријере, део партија и невладиних организација оптуживао је Вељовића за злоупотребу положаја, беспоговорну политичку лојалност Ђукановићу, али и за умешаност у спорне случајеве продаје државне имовине.

(Тањуг) Фото: Вијести.ме

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

X

21.05.2024 00:36

Кад це овде у РС поцети хапсити те капиталце, за сад хапсе само ситну буранију. Да осјете зликовци мирис затвора

ОДГОВОРИТЕ
Name

ооо

21.05.2024 09:14

неће гром у коприве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоће хоце

21.05.2024 13:02

Само док дођје налог.