Тужилаштво истражује везе чланова ЦИК-а и наркокартела

Тужилаштво БиХ примило је пријаву предсједника Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Ирене Хаџиабдић против НН лица у вези са преписком чланова нарко-картела путем апликације "Скај" и тврдњи да имају "свог човјека у Комисији".

Република Српска 23.05.2024 | 10:59
Тужилаштво истражује везе чланова ЦИК-а и наркокартела

"Тужилаштво БиХ примило је пријаву предсједника ЦИК-а, која је дата у рад поступајућем тужиоцу на даље поступање", потврдили су Срни у Тужилаштву.

У пријави је тражено да се испитају наводи из медија, а ЦИК БиХ се ставио на располагање Тужилаштву.

На подручју БиХ 23. априла спроведена је једна од највећих полицијских акција
"Блек тај два" у оквиру које су службеници агенција за спровођење закона упали у домове и канцеларије 23 особе за које се сумња да су дио "ужег круга" нарко-боса Едина Гачанина Тита ухапшеног у новембру 2022. године.

Ову акцију подржао је и Европол, а међу 23 особе ухапшене због повезаности са Гачанином, вођом картела Тито и Дино, ухапшен је и Харис Бехрам из Мостара.

Према подацима Европола који су произашли из дописивања кроз апликацију "Скај", Бехрам је био у директном контакту са браћом Кљако, Нермином и Анелом, политичарима који су некада били блиски Фахрудину Радончићу, да би га пред локалне изборе напустили и придружили се НЕС-у.

Анел Кљако је тренутно одборник у Градском вијећу Мостара.

Према наводима федералних медија, у пресретнутим препискама из апликације "Скај" налазе се и имена Бакира Изетбеговића и Аљоше Чампаре, које хапшење Бехрам спомиње.

Према наводима у "Скај" поруци од 15. априла 2020. године Харис Бехрам написао је Едину Гачанину Титу:

"Узео сам најважнијег човјека Херцеговине за Фахрудина Радончића, министра безбједности, а то је Нермин Кљако, брат од оног момка што је савјетник Радончића. Он је главни за СББ и његову странку која ће, када он пређе код нас, доживјети нокаут.

Он је, брацо, скупа роба јер има конекције по читавој БиХ и може нам у сваком граду наћи људе, а у Сарајеву има једног од главних људи из ЦИК-а. Извукао сам све информације од њега, колико плаћа кутије, људе, везе и сад ће све то бити наше.

Два дана сам с њим провео и мој брат је његов пријатељ који га је заједно са мном увјерио. Њега се СДА у Мостару највише боји", наводи се у поруци. 

(Срна) Фото: Аваз

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бијељина

23.05.2024 11:12

Цик предсједник !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

23.05.2024 13:29

Па бурле је покрао изборе и краде изборе од 2014, те године. Све го лопов до лопова.

Name

Банда

23.05.2024 11:39

За Гинисаа!!од ЦИКа Сипе Тузиластва тј правосудја па до мјесних заједница!!! Умрезена криминална хоботница !! Заробила све дрзавне институцијеее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

23.05.2024 11:54

Ево народе како се избори краду. Чист доказ да ови на власти нису изабрани вољом народа. Сам ЦИК треба смијенити јер су на прошлим изборима довели нам предсједника који није прошао. Ту им је помогла и међународна заједница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

23.05.2024 13:28

Зато ЦИКу ограничити само један мандат.

Name

XОXО

23.05.2024 13:05

Хоће ли и дали смију судови у БиХ почети радити свој посао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истазитељи

24.05.2024 14:38

А гдје нарко картел нема упориште погледај те само министарство безбједности Осмица и главни пресједник Суда БиХ Дебавац није ли то дно дна ово нема ни код Мексиканаца,Бразилаца,Колумбије!

ОДГОВОРИТЕ