Бореновић: Док нас као отцјепљују, лако се сложе око фотеље

Док се с једне стране именује радна група за мирно раздруживање од ФБиХ и док наводно тај процес незаустављиво тече, Савјет министара БиХ на мјеста директора и помоћника директора на нивоу пропале и мрске им БиХ именује кадрове СНСД и њихових сателита, а није им тешко ни подићи руку за именовања кадрова „тројке“ на руководеће позиције. Док нас као отцјепљују, за фотеље се добро лијепе. 

Република Српска 11.06.2024 | 15:41
Бореновић: Док нас као отцјепљују, лако се сложе око фотеље

Рекао је ово Бранислав Бореновић, предсједник ПДП, истичући да се још једном показује тачним оно што говори годинама уназад: док у јавности дижу тензије и не могу се ни око чега сложити, глумећи тако патриоте у свом гласачком тијелу, и једни и други, и СНСД и „тројка“, лако се сложе око фотеља. 

- Од њих слушамо да је БиХ пропала држава, да је раздруживање питање дана, а онда на четворогодишње мандате у институцијама те државе од које смо се као скоро отцијепили именују своје људе. Како нису сада помпезно саопштили да су из редова СНСД и њихових коалиционих партнера именовали директора Агенције за унапређење страних инвенстиција у БиХ (ФИПА), директора Фонда за повратак БиХ, помоћника директора Центра за уклањање мина у БиХ? БиХ, БиХ и само БиХ – каже Бореновић.  

Истиче да, док из године у годину слушамо приче о раздруживању, СНСД и партнери такође из године у годину повећавају буџет те исте БиХ. 

- Повећање буџета за заједничке институције значи мање новца и за Републику Српску и за ФБиХ, а више за нова имановања, нове аутомоблиле, нови намјештај, за све оно што ће им чинити угоднијим боравак у институцијама из којих се свако мало као повлаче, али се брзо врате када треба именовати некога свог или одобрити неке паре за њихов луксуз или чак џеп. Кога више фарбају тим лажним, квазипатриотским причама? – пита Бореновић. 

Каже да ни тренутно „мирно раздруживање“ није ништа ново, јер су и раније доношене одлуке о формирању радне групе тим поводом, а о референдуму о независности смо слушали небројено пута. 

- А резултат тога је био да су дали грб Републике Српске, па сада имамо амблем, да су се одрекли химне „Боже правде“, а сада дају и Дан Репубике. Сваки пут када загаламе да ћемо се отцијепити, Република Српска нешто изгуби – каже Бореновић. 

Наводи и да је изненађен чињеницом да су министри у Савјету министара из Републике Српске блокирали да се у Бањалуци гради зграда Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података Босне и Херцеговине (ИДДЕЕА). 

- Сазнаће се прави разлози таквог потеза. Оно чиме сигурно не бих био изненађен јесте да им тренутно услови не одговарају, него  можда хоће да испреговарају да зграду по енормној цијени прода неко из њиховог блиског окружења да би на тај начин остварили корист, као што годинама покушавају са зградом за потребе УИО БиХ – поручио је Бореновић.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Фотељон

11.06.2024 16:05

Ко сто си и сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

11.06.2024 17:22

Ето он насао прицати о фотељама. Невјероватно....

Name

Ре

11.06.2024 19:11

Браво ,фотељаш прица о фотељама!

Name

ЛапсусЛингва

11.06.2024 16:31

Све тацно рецено, само нигдје не постоји појам у Уставу БиХ "заједницке институтиције", казе се институције на нивоу дрзаве БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

11.06.2024 16:54

Бореновицу, имас ли ста паметно реци? Бас би био изненадјен, кад би од тебе несто паметно цуо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.06.2024 17:49

Као ни од тебе сендвичару.

Name

Бореновицу

11.06.2024 16:58

Јел теби јасно да си унистио странку оног дана када си се одлуцио за оног средњосколца, татиног сина, који је додиков цовјек од прослих избора, само тад се није знало. Сад се све зна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хех

11.06.2024 17:59

А ста нам нуди Колумбо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет ти?

11.06.2024 18:04

Немој Браниславе супљирати висе, зивота ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиа

11.06.2024 19:19

А би и ти волио у ту фотељу. Ха калигула

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жиле

12.06.2024 05:01

Сада је тренутак ако сте искрена опозиција и није вам стало до фотељ уједините се ви заједно на чело и поведите народ на улицу па да се види ко иде ко не иде ко су патриоте а ко издајниц8

Name

Озрен

11.06.2024 19:22

Када Ви господине дођете на власт све ће бити боље, све ће бити уређено, све ће бити по закону, једноставно, биће благостање! Сигуран сам у то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

12.06.2024 12:05

За све ове додикове који пљују Бореновица имам питање. Сто не напишете к’о људи шта није тацно у изјави Бореновица? Шта је лаз? Боли вас полтрони кад се каже истина о вашем смраду па сврљате шта било. Јадни сте ви са шупљим лобањама боље киселине купус у њој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки72

13.06.2024 08:58

Само се ти немој јављати молим те ! Годинама глумиш опозицију и замајаваш народ ! Надам се само да ћеш заједно са оним кловном Станивуковићем бити спакован у затвор гдје вам је и мјесто !

ОДГОВОРИТЕ