Borenović: Dok nas kao otcjepljuju, lako se slože oko fotelje

Dok se s jedne strane imenuje radna grupa za mirno razdruživanje od FBiH i dok navodno taj proces nezaustavljivo teče, Savjet ministara BiH na mjesta direktora i pomoćnika direktora na nivou propale i mrske im BiH imenuje kadrove SNSD i njihovih satelita, a nije im teško ni podići ruku za imenovanja kadrova „trojke“ na rukovodeće pozicije. Dok nas kao otcjepljuju, za fotelje se dobro lijepe. 

Republika Srpska 11.06.2024 | 15:41
Borenović: Dok nas kao otcjepljuju, lako se slože oko fotelje

Rekao je ovo Branislav Borenović, predsjednik PDP, ističući da se još jednom pokazuje tačnim ono što govori godinama unazad: dok u javnosti dižu tenzije i ne mogu se ni oko čega složiti, glumeći tako patriote u svom glasačkom tijelu, i jedni i drugi, i SNSD i „trojka“, lako se slože oko fotelja. 

- Od njih slušamo da je BiH propala država, da je razdruživanje pitanje dana, a onda na četvorogodišnje mandate u institucijama te države od koje smo se kao skoro otcijepili imenuju svoje ljude. Kako nisu sada pompezno saopštili da su iz redova SNSD i njihovih koalicionih partnera imenovali direktora Agencije za unapređenje stranih invensticija u BiH (FIPA), direktora Fonda za povratak BiH, pomoćnika direktora Centra za uklanjanje mina u BiH? BiH, BiH i samo BiH – kaže Borenović.  

Ističe da, dok iz godine u godinu slušamo priče o razdruživanju, SNSD i partneri takođe iz godine u godinu povećavaju budžet te iste BiH. 

- Povećanje budžeta za zajedničke institucije znači manje novca i za Republiku Srpsku i za FBiH, a više za nova imanovanja, nove automoblile, novi namještaj, za sve ono što će im činiti ugodnijim boravak u institucijama iz kojih se svako malo kao povlače, ali se brzo vrate kada treba imenovati nekoga svog ili odobriti neke pare za njihov luksuz ili čak džep. Koga više farbaju tim lažnim, kvazipatriotskim pričama? – pita Borenović. 

Kaže da ni trenutno „mirno razdruživanje“ nije ništa novo, jer su i ranije donošene odluke o formiranju radne grupe tim povodom, a o referendumu o nezavisnosti smo slušali nebrojeno puta. 

- A rezultat toga je bio da su dali grb Republike Srpske, pa sada imamo amblem, da su se odrekli himne „Bože pravde“, a sada daju i Dan Repubike. Svaki put kada zagalame da ćemo se otcijepiti, Republika Srpska nešto izgubi – kaže Borenović. 

Navodi i da je iznenađen činjenicom da su ministri u Savjetu ministara iz Republike Srpske blokirali da se u Banjaluci gradi zgrada Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA). 

- Saznaće se pravi razlozi takvog poteza. Ono čime sigurno ne bih bio iznenađen jeste da im trenutno uslovi ne odgovaraju, nego  možda hoće da ispregovaraju da zgradu po enormnoj cijeni proda neko iz njihovog bliskog okruženja da bi na taj način ostvarili korist, kao što godinama pokušavaju sa zgradom za potrebe UIO BiH – poručio je Borenović.

(BN)  Foto: BN

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Foteljon

11.06.2024 16:05

Ko sto si i sam.

ODGOVORITE
Name

Micko

11.06.2024 17:22

Eto on nasao pricati o foteljama. Nevjerovatno....

Name

Re

11.06.2024 19:11

Bravo ,foteljaš prica o foteljama!

Name

LapsusLingva

11.06.2024 16:31

Sve tacno receno, samo nigdje ne postoji pojam u Ustavu BiH "zajednicke instituticije", kaze se institucije na nivou drzave BiH!

ODGOVORITE
Name

Miroslav

11.06.2024 16:54

Borenovicu, imas li sta pametno reci? Bas bi bio iznenadjen, kad bi od tebe nesto pametno cuo.

ODGOVORITE
Name

Re

11.06.2024 17:49

Kao ni od tebe sendvičaru.

Name

Borenovicu

11.06.2024 16:58

Jel tebi jasno da si unistio stranku onog dana kada si se odlucio za onog srednjoskolca, tatinog sina, koji je dodikov covjek od proslih izbora, samo tad se nije znalo. Sad se sve zna!

ODGOVORITE
Name

Heh

11.06.2024 17:59

A sta nam nudi Kolumbo?

ODGOVORITE
Name

Opet ti?

11.06.2024 18:04

Nemoj Branislave supljirati vise, zivota ti!

ODGOVORITE
Name

Sia

11.06.2024 19:19

A bi i ti volio u tu fotelju. Ha kaligula

ODGOVORITE
Name

Žile

12.06.2024 05:01

Sada je trenutak ako ste iskrena opozicija i nije vam stalo do fotelj ujedinite se vi zajedno na čelo i povedite narod na ulicu pa da se vidi ko ide ko ne ide ko su patriote a ko izdajnic8

Name

Ozren

11.06.2024 19:22

Kada Vi gospodine dođete na vlast sve će biti bolje, sve će biti uređeno, sve će biti po zakonu, jednostavno, biće blagostanje! Siguran sam u to!

ODGOVORITE
Name

Mislim

12.06.2024 12:05

Za sve ove dodikove koji pljuju Borenovica imam pitanje. Sto ne napišete k’o ljudi šta nije tacno u izjavi Borenovica? Šta je laz? Boli vas poltroni kad se kaže istina o vašem smradu pa svrljate šta bilo. Jadni ste vi sa šupljim lobanjama bolje kiseline kupus u njoj.

ODGOVORITE
Name

Maki72

13.06.2024 08:58

Samo se ti nemoj javljati molim te ! Godinama glumiš opoziciju i zamajavaš narod ! Nadam se samo da ćeš zajedno sa onim klovnom Stanivukovićem biti spakovan u zatvor gdje vam je i mjesto !

ODGOVORITE