Потребне су нам промјене и млади људи који ће радити

Млади људи су рјешење јер ово друштво је спремно за промјене и може се опоравити само преко неокаљаних, младих људи који ће да засучу рукаве и ухвате се посла. Требају нам нови људи који нас неће дијелити ни по једном основу, речено је у емисији Изазови БН ТВ.

Република Српска 14.06.2024 | 22:39
Потребне су нам промјене и млади људи који ће радити

Није поента да само дође ново младо лице и настави да ради на исти начин као и његови предходници. Потребно је да ослушкују потребе и проблеме грађана и раде на рјешењима, слажу се саговорници.

" Мислим да су те ретроградне структуре које имамо свукуд око нас, није то ствар само политике, ствар је и предузећа и реалног сектора и свега осталог, спремне за неке промјене и само једно друштво које може да има један опоравак или катарзу може постићи преко младих људи, људи који су неокаљани, људи који ће потрошити своју енергију да нешто добро ураде и све остало", каже Лазар Радан из листе За правду и ред.

 Александар Јанковић из ПДП-а додаје да су млади људи су рјешење а не проблем:

"Нажалост ови старији понекад их посматрају као проблем, а не као рјешење. А с друге стране, млади људи данас немају неке узоре у старијима, тако да је и то можда својеврстан проблем за који се надам да ће се у некој перспективи ријешити".

"Морају доћи млади нови људи, одговорни, људи који ће испуњавати своја обећања, људи који ће се ухватити у коштац са проблемима наших грађана. Није поента да само дође ново младо лице и да настави овим трендом да ради како се сада ради на политичкој сцени у Републици Српској.

Дакле, млади људи који ће замијенити те удобне канцеларије градоначелника и начелника, изаћи на терен, засукати рукаве и радити са својим грађанима," јасан је СДС-ов Милан Петровић.

Проблем је што је 9 од 10 младих људи незадовољно стањем у Републици Српској али су пасивни посматрачи, јер им је актуелна власт згадила политичаре, па се стиче утисак да су сви исти, истичу млади политичари.

" Мантра да су сви исти, то је мантра владајућих. И кад чујете да у друштву неко говори, ма пусти то сви су исти, тај сигурно припада владајућој партији. Он је ту задужен да разводњава причу" каже Јанковић

 "Они могу да украду за минут своју мјесечну плату ако им се свиђа. Имајте то на уму. Притом то је капиларна корупција, која је у потпуности разграната, оцјењује Радан

Јанковић додаје да је проблем у правосуђу:

" Заиста да је неко осуђен због огромне разлике између прихода и расхода, и да му је та имовина одузета, а имамо Агенцију за управљање одузетом имовином, све би ишло другачије. Јер људи виде да нико није ни за шта кажњен."

" Људи нисмо сви исти. Одговорно вам тврдим да нисмо сви исти. Ево ја вјерујем, нас је тројица који сједимо овдје, да нећемо гледати да пунимо свој банковни рачун и повећавамо некретнине, него ћемо радити у интересу грађана. Дајте нам шансу." одлучан је Петровић.

Потребно је да људи осјете слободу, а у овом режиму то неће моћи јер их овај режим, потенцирањем јаких тема попут рата, отцјепљења, упорно држи под пресијом.

"У Републици Српској тренутно најмање 50 разноразних савјетника ради на томе како да смисле неку нову кризу како би скренули пажњу грађана са стварних проблема." истиче Петровић.

Слаже се и Радан: "Ја мислим да је то систем који их без проблема одржава на власти, само је питање колико ће дуго народ прихватати да та прича пролази. 40:01

Људи не треба да се боје промјена јер има младих људи који су спремни да прихвате одговорност и све нелегално процесуирају како би заживјела правна држава, закључено је у Изазовима.

(БН)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Миле

15.06.2024 00:14

Какве везе имају године. Па неће трчати маратон. Требају нам образовани, поштени и вриједни људи. А такве смо отјерали вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знај

15.06.2024 10:15

Имају везе године с тим што кад је неко млад сматра се да је неокаљан, неотрован. Једино остаје питање како је задојен.

Name

СНСД

15.06.2024 02:03

Сви сте ви исти и народ је као политичари.Сви исти qрц.Нико неће да ради а сви би добро да живе.Од лапрдања и политике нема вајде.Они што хоће од рада да живе спаковали су се и отишли на омражени запад.Нерадници и лопови остали овдје са својим црвеним вођом шаторским урликачем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

15.06.2024 07:11

Тачно. ПОТРЕБНИ СУ НАМ МЛАДИ ЉУДИ. КОЈИ ЋЕ РАДИТИ И ПОРОДИЦЕ СТВАРАТИ. И ОНИ, КОЈИ НЕЋЕ ДИЈЕЛИТИ ЉУДЕ И ЗАВАЂАТИ ЉУДЕ. ОВО ,ШТО СЕ ИЗРОДИЛО, ПА РАСТУРИЛО ЈУГОСЛАВИЈУ И МНОГИ ТОГА НЕНОРМАЛНОГ СТВОРИЛО, ЈЕ ЗА ВЕЛИКУ ОСУДУ. ИСТОРИЈА ЋЕ ПОКАЗАТИ, ДА НАМ ЈЕ ОВО БИО НАЈВЕЋИ РИКВЕРЦ У РАЗВОЈУ ДРУШТВА. Обичан човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само да се зна

15.06.2024 07:21

Наредних 30 година је кљуцно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

15.06.2024 07:36

Е ако сте нам ви ријесење нека хвала нека остане овако,најгоре ми је када млади људи који се нису остварили ниуцему хоце да воде дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легија12

15.06.2024 07:49

Подршка овим младим људима.Старе дртине у пензију или у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера

15.06.2024 07:55

Додје од младих Драско па смо све видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

15.06.2024 08:12

Куд ће Вам млађи од Шпирића Радмановића Ћулума Мајкићке Новића итд. Сви у цвијету младости. Краду по 35 година и никад им није доста. Још мало ће их на посао довозити у колицима. Сви знамо дасе сви боре за боље овом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qуарк

15.06.2024 08:14

Образовани људи су отисли..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.06.2024 08:33

Лијепо ви прицате, пара поквари људе. Треба промјене и младје људе поставити који немају у себи мрзњу који це овај народ повести правим путем, па ако небуду засто су бирани смјенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цајо

15.06.2024 08:54

Који млади људи? Заболе их. Када их питаш хоће ли гласати кажу као да су малоумни, да их политика не занима. Много их сања крух без мотике, и одлазак вани, а на кафи ћуте јер сви буље у телефоне. Нису они највећи кривци због свега наведеног, али млади и који би ушли у политику ушли би у режимску странку, ради свог интереса, а не да исправљају криву Дрину у некој мањој партији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О чему овај прича

15.06.2024 09:00

Александар Јанковић из ПДП-а додаје да су млади људи су рјешење а не проблем: Као његов страначки Драшко,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Храбри

15.06.2024 09:29

Треба да се организују,и смијене ову секту под хитно,почевши од локалних власти,па до власти на нивоу Републике Српске.Укинути им право на имунитет,јер,то не постоји ни у једној уређеној земљи.Такође,казнити све тужиоце,и судије,који нису радили по закону,и нису исто третирали све грађане.Кад све то расчистимо,можемо се надати животу,достојном човјеку.Све је до нас,и наших одлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коцко

15.06.2024 09:29

Млади који хоће радити су у иностранству. Овде је остао све го муљатор и страначки полтрон. Онај дио омладине који не спада у горе поменуте категорије, остао је у отаџбини због дјеце ако их уоште имају, родитеља, фамилије, гробова предака, кућног љубимца, наслеђене имовине, итд, и ради код приватника робовласника, грцају и трпе и буквално проклињу дан кад су се родили. Приватници само што нису почели плакати кад им је Додик наредио да повећају плате радницима, а 90% тих приватника се возе у новим аутима, имају минимум двије некретнине, плус сваком дјетету по једна некренина, нов ауто, и посао на државним јаслама или сопствени бизнис. Њихова дјеца не раде код приватника. Нисам Додикова присталица, напротив, али та одлука је за похвалу и позивам га овим путем да још једном стисне те феудалце и донесе указ да се плата раднику мора повећавати квартално по 100 евра, ДОК СЕ НЕ ПОСТИГНЕ НЕКИ БАЛАНС И НОРМАЛАН СТАНДАРД. То би била и наталитетна мјера и корак ка задржавању радне снаге, чувању социјалног мира и стабилности. Па доста је више тих утајивача пореза. Гдје год одеш да купиш било шта сви само нешто муте, а на челу им пише да су у партији . Кад им тражиш рачун мало им фали да ти опсују матер. Док год влада такав систем млади ће планирати своје животе ван граница ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како даље?

15.06.2024 09:40

Додик је отисао далеко и нема назад. Ако крене у одвајање Републике Српске мозе се изгубити све јер НАТО не воли ни муслимане а ни РС, питање је како це поступити. У овоме РС све висе пропада и економски и демографски. ДА ЛИ СЕ ИСПЛАТИ ОВАЈ ГЕОПОЛИТИЦКИ ИЗАЗОВ ЛАКТАСКОГ ВОЛА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

15.06.2024 09:43

Драшка ти је млада па укења све. Гори је од највећег метузалем. Што прије оде мања ће штета бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберијаман

15.06.2024 10:03

Па ето,доће Игор мјесто Милета. Куш боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

15.06.2024 10:32

Ко дрзи старе дјутуруме Новица ,Спирица Радмановица.Због таквих омладина одлази.Има ли Снсд младјих кадрова?

Name

Собе Илузија

15.06.2024 11:00

Јест код мене комсија први у његовој фамилији и близој родбини заврсио факултет. Они цували овце, од грла одвајали да би мали заврсио сколицу, али сада нема ко да га запосли.Много су поносни на њега, па јос када купи неку мајцицу са бувљака са лазним сљастецим лого, а одјеца донација мртвих који су били заразени од којекаквих болестина, а сестра му купила за маркицу.Изгледа право добро, али само изгледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Град

15.06.2024 17:03

Миланко Михајлица ..Љубиса Вујановиц...И остали њихови полтрони а има их јос 3 ....4 оро руситељи опозиције да помогну власти ....Ста је разлог и узрок знају они а НЕВАЉА ИМ ПРАВНИК...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

16.06.2024 14:47

Дјецо урадите прво нешто код себе па онда о другом говорите! Још сте ви дјечачићи! Предшколско!

ОДГОВОРИТЕ