Zakupac Svetog Stefana tuži Crnu Goru

Vladi Crne Gore stiglo je obavještenje o pokretanju arbitražnog postupka pred Arbitražnim sudom u Londonu koji je pokrenula kompanija "Adrijatik propertis".

Region 10.10.2021 | 14:59
Zakupac Svetog Stefana tuži Crnu Goru

Ova kompanija je dugogodišnji zakupac elitnog hotelskog kompleksa Sveti Stefan Miločer, koja traži odštetu od 100 miliona evra, pišu “Vijesti” pozivajući se na izvor iz kompanije naturalizovanih Crnogoraca, biznismena Petrosa Statisa i Vei Seng Pua.

Vladi je dat rok od 30 dana da se izjasni na tužbene zahtjeve koji su međunarodnom tribunalu dostavljeni sa dokazima na 50 strana.

Zakupac grad hotela Sveti Stefan, Vile Miločer, kao i nekadašnjeg hotela Kraljičina plaža, na čijem se mjestu gradi novi hotel sa 60 apartmana za tržište, traži da im se zbog navodnog kršenja ugovora i onemogućavanja da rade, isplati 100 miliona evra, što obuhvata novac koji su investirali u hotelski kompleks, kao i izgubljenu dobit za ovu godinu i sve naredne do isteka ugovora o zakupu.

“Adrijatik propertis” i hotelski operator Aman zatvorili su grad hotel Sveti Stefan i Vilu Miločer nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim kao i prethodnih 14 godina, odnosno da se gostima garantuje mir i diskrecija.

Mještani su krajem marta polomili ogradu koja vodi ka Kraljičinoj plaži, a ta plaža, kao i Kraljeva i zapadna svetostefanska plaža data su na korišćenje svim građanima.

Iz Adriatika su naveli da je to razlog da se odustane od otvaranja Svetog Stefana ove godine, a zatvorena je i Vila Miločer.

Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Bojana Ćirović je u izjašnjenju upućenom Privrednom sudu navela da “Adriatic propertys” više od 10 godina bespravno koristi šetalište između Kraljičine plaže i Aman spa centra i javni put koji povezuje Sveti Stefan sa obalom i nezakonito zabranjuje njihovo korišćenje, jer ovi javni putevi nisu obuhvaćeni ugovorom o zakupu.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zzt

10.10.2021 15:07

Lako će oni to naplatiti, jer su crkveni ljudi na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Mitar

10.10.2021 16:15

Pa kako mi ne možemo naplatiti naše dugove pa i u nas crkva igra vrlo važnu ulogu

Name

He He

10.10.2021 16:46

Milo se sveti preko svojih igrača, tuži sopstvenu državu, toliko o njihovom "patriotizmu".

ODGOVORITE
Name

Poznata igra

11.10.2021 11:12

A lovu dijele.

Name

Rambo

10.10.2021 17:34

Milo im je dozvolio da privatizuju sve plaze,da se sirotinja nema gdje okupati,

ODGOVORITE
Name

Braco

11.10.2021 09:57

Ovo je maslo izroda Mila Đukanovića.On je krčmio posebno morska dobra države.Kad mu je malo ponestalo obale htio je oteti i crkvenu imovinu. Kriminalac svjetskog ranga, izrod kojeg će pamtiti Crna Gora. Borite se braćo protiv mafije, nemate izbora.Sloboda i pravda!

ODGOVORITE