Закупац Светог Стефана тужи Црну Гору

Влади Црне Горе стигло је обавјештење о покретању арбитражног поступка пред Арбитражним судом у Лондону који је покренула компанија "Адријатик пропертис".

Регион 10.10.2021 | 14:59
Закупац Светог Стефана тужи Црну Гору

Ова компанија је дугогодишњи закупац елитног хотелског комплекса Свети Стефан Милочер, која тражи одштету од 100 милиона евра, пишу “Вијести” позивајући се на извор из компаније натурализованих Црногораца, бизнисмена Петроса Статиса и Веи Сенг Пуа.

Влади је дат рок од 30 дана да се изјасни на тужбене захтјеве који су међународном трибуналу достављени са доказима на 50 страна.

Закупац град хотела Свети Стефан, Виле Милочер, као и некадашњег хотела Краљичина плажа, на чијем се мјесту гради нови хотел са 60 апартмана за тржиште, тражи да им се због наводног кршења уговора и онемогућавања да раде, исплати 100 милиона евра, што обухвата новац који су инвестирали у хотелски комплекс, као и изгубљену добит за ову годину и све наредне до истека уговора о закупу.

“Адријатик пропертис” и хотелски оператор Аман затворили су град хотел Свети Стефан и Вилу Милочер након што им Влада Црне Горе није дала гаранције да ће плаже у оквиру хотелског комплекса имати хотелски режим као и претходних 14 година, односно да се гостима гарантује мир и дискреција.

Мјештани су крајем марта поломили ограду која води ка Краљичиној плажи, а та плажа, као и Краљева и западна светостефанска плажа дата су на коришћење свим грађанима.

Из Адриатика су навели да је то разлог да се одустане од отварања Светог Стефана ове године, а затворена је и Вила Милочер.

Заштитница имовинско-правних интереса Црне Горе Бојана Ћировић је у изјашњењу упућеном Привредном суду навела да “Адриатиц пропертyс” више од 10 година бесправно користи шеталиште између Краљичине плаже и Аман спа центра и јавни пут који повезује Свети Стефан са обалом и незаконито забрањује њихово коришћење, јер ови јавни путеви нису обухваћени уговором о закупу.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ззт

10.10.2021 13:07

Лако ће они то наплатити, јер су црквени људи на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

10.10.2021 14:15

Па како ми не можемо наплатити наше дугове па и у нас црква игра врло важну улогу

Name

Хе Хе

10.10.2021 14:46

Мило се свети преко својих играча, тужи сопствену државу, толико о њиховом "патриотизму".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Позната игра

11.10.2021 09:12

А лову дијеле.

Name

Рамбо

10.10.2021 15:34

Мило им је дозволио да приватизују све плазе,да се сиротиња нема гдје окупати,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

11.10.2021 07:57

Ово је масло изрода Мила Ђукановића.Он је крчмио посебно морска добра државе.Кад му је мало понестало обале хтио је отети и црквену имовину. Криминалац свјетског ранга, изрод којег ће памтити Црна Гора. Борите се браћо против мафије, немате избора.Слобода и правда!

ОДГОВОРИТЕ