Brnabić poručila: Nezavisnost Kosova neće biti potpisana

Premijer Srbije Ana Brnabić poručila je da ne bi potpisala priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije ako bi se takav dokument našao na njenom premijerskom stolu, te da vjeruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca.

Srbija 16.10.2021 | 09:25
Brnabić poručila: Nezavisnost Kosova neće biti potpisana

Brnabićeva je navela da postoje razni pritisci i da će ih biti i u budućnosti u vezi s rješenjem pitanja Kosova i Metohije, ali i da svi znaju da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne mogu davati ultimatume, servirati rješenja i ponašati se kao da je Srbija njihova ili bilo čija gubernija.

Ona je za "Večernje novosti" rekla da iz SAD i EU nisu poručili da nema članstva Srbije u EU bez priznavanja Kosova, već da nema članstva bez dugoročnog rješenja za kosovsko pitanje.

Prema njenim riječima, Srbiji je u interesu da se riješi ovaj zamrznuti konflikt, da se nađe kompromis, kao i da ostane na evropskom putu.

Kada je riječ o pojedinim kritikama iz regiona da je Srbija nedavni samit Pokreta nesvrstanih u Beogradu iskoristila da ojača pozicije u vezi s Kosovom i Metohijom, ali i za stvaranje "srpskog svijeta", Brnabićeva je rekla da se ne obazire na maliciozne komentare, te da vjeruje u saradnju i bolju budućnost.

(Tanjug   Foto:Reuters)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Samo žilavo

16.10.2021 07:44

Ispravan stav ima, bravo.

ODGOVORITE
Name

janko

17.10.2021 17:03

Tako je samo pametno ?

Name

Kad krmci zanijeme

16.10.2021 09:15

Tako je, samo idiotizam i naprijed u nove seljakluke, povedi i one bradate crnokosuljase, pa zajedno seljirajte!

ODGOVORITE