Veliki skandal u Hrvatskoj, prekinut meč zbog rasizma

Prijateljska utakmica hrvatskih klubova Zadra i Šibenika prekinuta je u 65. minutu zbog rasističkog ispada domaćih navijača i to pri vođstvu gostiju od 4:2.

Fudbal 18.08.2022 | 07:53
Veliki skandal u Hrvatskoj, prekinut meč zbog rasizma

Meč, inače velikih rivala, nije mogao da se odigra do kraja zbog nacionalističkih i rasističkih ispada publike.

Prvo su vređali igrača Šibenika Tina Matića povicima "Matiću, Srbine", da bi nešto kasnije na red došao Markos Mina, kome su upućivali majmunske krike, da bi to posle eskaliralo na bacanje banana na teren, a onda i staklenih flaša!

Meč je prekinut, igrači su se povukli u svlačionice, a klubovi su se posle ovog ogromnog skandala oglasili saopštenjima.

"U ime svih Zadrana ovim putem se izvinjavam Šibeniku i Markosu Mini za ovaj sramotni ispad dela gledalaca. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravićemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta", poručila je predsednica zadarskog kluba Iva Bokanović.

Šibenik, inače član najvišeg ranga hrvatskog fudbala, prepričao je da su se desile "zabrinjavajuće scene".

"Od prvog minuta gledaoci koji su prisustvovali utakmici su počeli da vređaju igrača HNK Šibenika na nacionalnoj osnovi uzvikujući, citiramo: 'Matiću, Srbine.' Nakon toga usledilo je vređanje i omalovažavanje igrača HNK Šibenika Markosa Mine na rasnoj osnovi, upućujući pogrdne zvukove (hukanje) prema njemu. Sve je kulminiralo bacanjem banana i naposletku staklene flaše prema igraču na terenu, usred čega je utakmica i prekinuta u 65. minuti odlukom sudija", zaključuje se u njihovom viđenju cele situacije i sada se čeka oštra reakcija HNS.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SENNA

18.08.2022 08:31

KOJA SRAMOTA. TO VAM JE EVROPSKA ZEMLJA.

ODGOVORITE
Name

Борис М. Бања Лука

18.08.2022 09:58

Зашто би чињеница да је неко Србин била увредљива?

ODGOVORITE