Gradonačelnik BL na proslavi Dana Novog Sada

Gradonačelnik Draško Stanivuković boravi u Novom Sadu, gdje prisustvuje obilježavanju Dana grada.

Republika Srpska 01.02.2023 | 17:15
Gradonačelnik BL na proslavi Dana Novog Sada

- Želim da vam u ime Banjaluke čestitam Dan Novog Sada. Mi zajedno svaki put proslavljamo sve važne datume, važne manifestacije, događaje ili jubileje. Kada je Novi Sad postao Evropska prestonica kulture, bio sam takođe ovdje i sa radošću proslavljao taj jedan važan datum, važan gest, a to je da Novi Sad bude na tronu Evrope – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Dodaje kako za Banjaluku Novi Sad nije samo Srpska Atina i Evropska prestonica kulture, nego mnogo više od toga.

-Novi Sad, baš kao i Banja Luka ima mnogo važnih datuma, ne samo Dan grada. Obilježavamo i značajne datume iz Prvog i Drugog svjetskog rata. Sve to su datumi koji su važni za naše gradove, jer da nije bilo nekog od tih dana u našoj istoriji, ne bi bilo ni naših gradova –rekao je on.

Dodaje kako je bitno da sve važne datume proslavljamo zajedno, jer svi imamo iste ciljeve, identitet i misiju.

-Izuzetno je važno da sve dane i  jubileje proslavljamo zajedno.  Drago mi je što sam bio ovdje i kada smo obilježavali  Dan srpskog jedinstva. Šaljemo snažne poruke, a to je da naš narod, bez obzira gdje god bio – u Republici Srpskoj, Federaciji, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu i Metohiji, da svi imamo isti identitet, ciljeve, viziju misiju i da uvijek je važno srpsko jedinstvo – rekao je.

Naglasio je kako je u svom mandatu upoznao drugog gradonačelnika Novog Sada, ali da, bez obzira na to ko god vodio jedan grad, bitan je kontinuitet saradnje, jedinstva, bratstva i prijateljstva koji među gradovima postoje i postojaće uvijek.

Inače, Novi Sad je 1. februara 1748. godine proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Tada je carica Marija Terezija potpisala „Povelju slobodnog kraljevskog grada“ čime je grad stekao autonomiju visokog stepena u okviru tadašnje Habsburške monarhije.

(BN Foto:GU)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

GRADONACELNICE

01.02.2023 18:10

BOLJE BIH TI BILO.. DA POSALJES ISPEKCIJU U MESARE... JER MESARE U B LUCI KUPUJU MESO OD TULOMOVICA 99 %. to MEYO JE IZ EU.. REZERVI STARO 5 GOD.. PITAJTE RADNIKA STK PREPAKUJU.. KAKVE MASKE NOSE.. TO MESO OD TOLUMOVICA SE JEDE U B LUCI I OMOLO.. SMECE.. YALJI INSPEKTORE U MESARE.. I TULUMOVICA...

ODGOVORITE
Name

Goran

01.02.2023 18:13

Ma vidi tog osmjeha broj 6. A položaj ruku kao kod Vučića. Zna samo da se slika.

ODGOVORITE
Name

Re

01.02.2023 19:10

SMINKER ZVANI SIMBIOZA.SAD CE CRTA ISKOCITI S VICEVIMA

Name

Ja

01.02.2023 18:31

Jel i crta tu negdje ili je sam dosao???

ODGOVORITE
Name

Re

01.02.2023 22:08

On dade malom broju penzionera bezplatne karte u BL i ućuti se, a sada glumi svoj bezobrazluk šta je obećao pred izbore svim penzionerima BL.

ODGOVORITE