Градоначелник БЛ на прослави Дана Новог Сада

Градоначелник Драшко Станивуковић борави у Новом Саду, гдје присуствује обиљежавању Дана града.

Република Српска 01.02.2023 | 17:15
Градоначелник БЛ на прослави Дана Новог Сада

- Желим да вам у име Бањалуке честитам Дан Новог Сада. Ми заједно сваки пут прослављамо све важне датуме, важне манифестације, догађаје или јубилеје. Када је Нови Сад постао Европска престоница културе, био сам такође овдје и са радошћу прослављао тај један важан датум, важан гест, а то је да Нови Сад буде на трону Европе – рекао је градоначелник Станивуковић.

Додаје како за Бањалуку Нови Сад није само Српска Атина и Европска престоница културе, него много више од тога.

-Нови Сад, баш као и Бања Лука има много важних датума, не само Дан града. Обиљежавамо и значајне датуме из Првог и Другог свјетског рата. Све то су датуми који су важни за наше градове, јер да није било неког од тих дана у нашој историји, не би било ни наших градова –рекао је он.

Додаје како је битно да све важне датуме прослављамо заједно, јер сви имамо исте циљеве, идентитет и мисију.

-Изузетно је важно да све дане и  јубилеје прослављамо заједно.  Драго ми је што сам био овдје и када смо обиљежавали  Дан српског јединства. Шаљемо снажне поруке, а то је да наш народ, без обзира гдје год био – у Републици Српској, Федерацији, Србији, Црној Гори, Косову и Метохији, да сви имамо исти идентитет, циљеве, визију мисију и да увијек је важно српско јединство – рекао је.

Нагласио је како је у свом мандату упознао другог градоначелника Новог Сада, али да, без обзира на то ко год водио један град, битан је континуитет сарадње, јединства, братства и пријатељства који међу градовима постоје и постојаће увијек.

Иначе, Нови Сад је 1. фебруара 1748. године проглашен слободним краљевским градом. Тада је царица Марија Терезија потписала „Повељу слободног краљевског града“ чиме је град стекао аутономију високог степена у оквиру тадашње Хабсбуршке монархије.

(БН Фото:ГУ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ГРАДОНАЦЕЛНИЦЕ

01.02.2023 17:10

БОЉЕ БИХ ТИ БИЛО.. ДА ПОСАЉЕС ИСПЕКЦИЈУ У МЕСАРЕ... ЈЕР МЕСАРЕ У Б ЛУЦИ КУПУЈУ МЕСО ОД ТУЛОМОВИЦА 99 %. то МЕYО ЈЕ ИЗ ЕУ.. РЕЗЕРВИ СТАРО 5 ГОД.. ПИТАЈТЕ РАДНИКА СТК ПРЕПАКУЈУ.. КАКВЕ МАСКЕ НОСЕ.. ТО МЕСО ОД ТОЛУМОВИЦА СЕ ЈЕДЕ У Б ЛУЦИ И ОМОЛО.. СМЕЦЕ.. YАЉИ ИНСПЕКТОРЕ У МЕСАРЕ.. И ТУЛУМОВИЦА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

01.02.2023 17:13

Ма види тог осмјеха број 6. А положај руку као код Вучића. Зна само да се слика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.02.2023 18:10

СМИНКЕР ЗВАНИ СИМБИОЗА.САД ЦЕ ЦРТА ИСКОЦИТИ С ВИЦЕВИМА

Name

Ја

01.02.2023 17:31

Јел и црта ту негдје или је сам досао???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.02.2023 21:08

Он даде малом броју пензионера безплатне карте у БЛ и ућути се, а сада глуми свој безобразлук шта је обећао пред изборе свим пензионерима БЛ.

ОДГОВОРИТЕ