Dom naroda postao dom za ispunjavanje želja vladajućih

Pekićeva kaže da se Dom naroda pretvorio u dom za ispunjavanje želja vladajuće oligarhije. 

Bosna i Hercegovina 30.03.2023 | 16:18
Dom naroda postao dom za ispunjavanje želja vladajućih

- Po ko zna koji put, dobri prijedlozi koji se usvoje na Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, „padaju“ na Domu naroda. Tako su delegati Doma naroda i danas odbili zakon kojim bi se razdvojila primanja izabranih i imenovanih funkcionera od primanja službenika, pa tako sa rastom plata službenicima ne bi rasle plate političarima. Mi smo na Predstavničkom domu više puta glasali za ovakve prijedloge, i juče smo podržali ovakvu izmjenu zakona, ali očigledno je da vladajući u Domu naroda ne misle tako– rekla je poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić. 

Pekićeva kaže da se Dom naroda pretvorio u dom za ispunjavanje želja vladajuće oligarhije. 

- Nakon što su više puta odbijali da se ukinu akcize na naftne derivate i smanji PDV na osnovne životne namirnice, današnjim postupkom su opet pokazali da ih budžet BiH zanima samo za trošenje na njihove potrebe. Budžet je sve veći, nema sistemskih mjera za pomoć stanovništvu, za lokalne zajednice se odvaja manje, ali rastu rashodi za kupovine automobila i drugih luksuznih potreba vlasti. Sramotno je što prijedlog kojim bi se zaustavio rast ionako visokih plata  političara zaustavljaju u Domu naroda - rekla je Pekićeva.

(BN) Foto: BN 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Uh

30.03.2023 15:21

Dom naroda je sve drugo osim dom narodnih interesa. To je dom ljigavih partijskih poslušnika

ODGOVORITE
Name

OO7

30.03.2023 15:34

Dok ste bili u vlasti,sve potaman.

ODGOVORITE
Name

To je

30.03.2023 16:50

Dom korumpuranih kvazi politicara torovodja koji su sv9jim 0latama i privilegijama opljackali budzet drzavnim po svojim zakonima oni mogu i po nekoliko plata otpremnine penzije vozni park b8jeli hljeb jeftiniju hranu pice a boljeg kvsliteta sve svoje okacilj na budzet rodbinu kumove podobne milionima se igraju kao sa klikerima dok narod u nestajanju bjezi opljackan lopovdkom privatizacijom partijasa korumpiranih tenderima korona pljackom zlo nevidjenooo bez znamja bez morala harajuuu!!! Prljavi kaputal id Rusije Turske Madjarske Srbijr itd za Ginisa!

ODGOVORITE
Name

#

30.03.2023 19:02

Pa narod im omogućava da rade șta hoće sa sve kupljenim diplomama upravljaju ekonomijom i svim ostalim oblastima to su mnogi loši profesori a i oni dobri izgleda podržali i podržavaju sve za pare i sve obezvrijeđeno

Name

Tatar

30.03.2023 19:17

Pa zato je i formiran

ODGOVORITE
Name

Предатор

30.03.2023 19:52

Лопови

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

30.03.2023 19:59

Dom naroda je postao "Za Dom Spremni"

ODGOVORITE