Вучић проговорио о Косову: Назирем шта би вољели

– Не знам чиме нам пријете. Трудим се да сваког дана чујем поруке из Приштине, разумијем шта желе, да градимо пристојне односе… Али, да бисмо имали нормалну трговину, морамо да чувамо мир и стабилност – рекао је Вучић.

Србија 27.05.2020 | 13:08
Вучић проговорио о Косову: Назирем шта би вољели

Као што знате, сам Ричард Гренел је демантовао причу о томе да је септембар рок за рјешење косовског проблема, рекао је за "Блиц" предсједник Србије Александар Вучић.

– Наш посао није једноставан, морате да будете одговорни, да чувате наш народ на КиМ, да обезбједимо снабдјевање за продавнице, да плате свима стижу редовно, да функционишу здравствене установе… Ових других прича сам се толико и наслушао, да не знам више шта да говорим – рекао је Вучић.

Истакао је да нема никаквих најава, да се ни о чему не разговара, и да не зна ко “тамо у Приштини са ким разговара, ко не, ко је против, ко је за”, истакавши да је “чудан неки систем”, и да ништа не разумије.

Такође, осврнуо се и на најаву приштинских власти о увођењу реципрочних мјера за Србију, које би на снагу могле да ступе почетком јуна.

– Не знам чиме нам пријете. Трудим се да сваког дана чујем поруке из Приштине, разумијем шта желе, да градимо пристојне односе… Али, да бисмо имали нормалну трговину, морамо да чувамо мир и стабилност – рекао је он.

Како је истакао, не могу да “похватам” шта тамо раде једни, шта други, јер је ствар њиховог политичког сукоба.

Истиче да никакав приједлог не постоји, да нема шта да пренесе, осим што “назирем шта је то што би вољели”.

– Албанци не би били пресрећни, али би били неупоредиво срећнији од Срба, али нисам сигуран како то мисле да изведу – рекао је Вучић.

Говорећи о набавкама медицинске опреме током ванредног стања, он је рекао да подстиче државне органе да то буде што прије.

– Да изађу са тим, и колико смо новца и бриге потрошили и уложили за грађане Србије – навео је он, истакавши да на политичкој сцени постоје они који су “навикли да пљачкају на секундама”.

Ваљда, како каже, “полазе од себе, јер су навикли да то раде, па мисле да сви то раде”.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Митар

27.05.2020 11:20

А сто предсједнице не прицас ста је САД рекла за Капетана Драгана и Сесеља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукурику

27.05.2020 12:42

Реци му Митре! Реци му и ста а и како да казе. Ста да обуце, обује... Ста се плекас гдје ти није мјесто?!

Name

Лека

27.05.2020 12:52

Изузетна предизбирна прица.

ОДГОВОРИТЕ