Снимак потјере за нападачем на вођу кавачког клана

Због покушаја убиства Радоја Звицера ухапшени су Емил Т. (30) држављанин Црне Горе, Стефан Ђ. који је имао фалсификовани пасош Северне Македоније, држављанин Црне Горе, Милан Б. (31) држављанин Србије, као и Петар Ј. (46) држављанин Србије.

Свијет 27.05.2020 | 22:40
Снимак потјере за нападачем на вођу кавачког клана
Украјинска полиција их је ухапсила данас Одеси, а приликом хапшења пружали су отпор и покушали да побегну. Полиција је објавила снимак акције потере за нападачима на Звицера кроз шуму и њихово хапшење. Они су покушали да се домогну границе са Молдавијом и тако умакну украјинској полицији.

Радоје Звицер (37), који према проценама безбедносних служби, важи за вођу кавачког криминалног клана, тешко је рањен у пуцњави која се догодила у центру Кијева. 

Према речима шефа Националне полиције Игора Клименка, они су стигли у Украјину почетком маја, унапред купили возила, аутоматско оружје и пратили жртву и његову породицу.

Оптужени су чекали жртву у близини његове куц́е. После злочина двојица починилаца ушли су у аутомобил и напустили место злочина. Стотине метара касније отишли су и запалили аутомобил како би уништили доказе,а тада је један од нападача задпобио опекотине по лицу и телу.

За Стефаном Ђ. полиција трага због сумње да је убио Јована Клисића и ранио Велизара Гардашевића. Он се терети да је директни извршилац тих злочина, и за њим је расписана црвена потерница.

Стефан Ђ. је пре четири године био под истрагом и у Србији након хапшења у Београду заједно са Драганом Ђокићем, Алмиром Драгишићем и Владиславом Шљиванчанином. У изнајмљеној гаражи коју су користили пронашли су већу количину оружја којим је, како се тада писало, требало да буду почињене ликвидације. Четворица ухапшених ослобођени су за криминално удруживање и припремање ликвидације, док су Драгишић и Стефан Ђ. одговарали за оружје.

Подсетимо, Звицер је у уторак око 19 сати тешко рањен у Кијеву и лекари се боре за његов живот. Нападачи су у јега испалили више хитаца а са пет је погођен у стомак. 

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Много сљама

27.05.2020 23:43

Мбого се тог сљама накотило у мајци Србији а и сусједној цасној ал постеној земљици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сељак

28.05.2020 12:20

Сви би леба без мотике..

Name

Милутин

28.05.2020 06:49

Да чује се ,,течно,, говори Македонски...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линди97

12.06.2020 17:12

Овако ради права полиција нема бијега бато него одма под мач, а не као ови наси корумпирани браво за полицију украјине

ОДГОВОРИТЕ