Будва: Прекинута сједница, умјешала се и полиција

Сједница Скупштине општине Будва, на чијем дневном реду је разрјешење градоначелника Будве Марка Царевић, која је почела око 13.30 прекинута је на сат и по јер је Служба обезбјеђења БМБ секјурити, коју је општина ангажовала отказала обављање својих услуга.

Регион 30.05.2020 | 15:50
Будва: Прекинута сједница, умјешала се и полиција

Предсједник СО Будва Крсто Радовић одредио је паузу.

Вијести  преносе да је полиција асистирала док је независни одборник Стеван Џаковић напуштао салу. Он је у пратњи одборника Црногорске партије отишао у њихове канцеларије које се налазе у згради Завода за изградњу Будве, на око 50 метара од зграде општине.

Лидер будванских Демократа Мијомир Пејовић је раније затражио да се сједница одложи јер је, како је рекао, “ Џаковић био дрогиран и отет”. 

Сједници је претходио хаос испред зграде општине, гдје је интервентна јединица покушала да растјера окупљене грађане.

Градски менаџер Мило Божовић је током сукоба са полицијом рекао да полиција нема овлашћење и рекао грађанима да уђу у зграду.

Након тога је дошао Царевић који је био на састанку са једним од лидера Демократског фронта (ДФ) Андријом Мандићем и рекао полицији да се склони и да их пусти да раде. Полиција се још увијек налази испред зграде општине, пишу “Вијести”.

Царевић је казао је да је ово “окупација” и да неће пристати да раде док је оклопљена полиција око скупштинске сале.

Он је затражио и број директора Управе полиције Веселина Вељовића.

Након што су дошли одборници Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократа (СД), Црногоске и независни одборник Стеван Џаковић, предсједница УО Медитеран рекламе Веселинка Калезић, која је казала да је њу синоћ полиција привела на информативни разговор.

Царевић се прије почетка сједнице састао са Мандићем.

Испред Општине Будва посторијила се интервентна јединица полиције, пола сата прије почетка седнице. Полиција је свуда око импровизоване скупштинске сале и легитимише све који намјеравају да приђу импровизованој сали.

Подсјетимо, јуче је током паузе у засједању Скупштине општине Будва, на којем је требало да се изгласа смјена предсједника локалног парламента и предсједника будванске општине, догодило више инцидената, а било је и поливања водом. 

(Вијести.ме)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Америцка млада демокуратија

30.05.2020 13:56

Немам опсте коментар. Не отет. Но дрогиран и отет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Унистили људима

30.05.2020 14:16

Егзистенцију, приходе од туризма, због криминалаца на власти.....

ОДГОВОРИТЕ