Пјевачица осуђена на седам мјесеци затвора

Пјевачица Радојка Кецман из Новог Сада признала је да је у стану чувала аутоматске пушке, па јој је Виши суд у Суботици изрекао казну од седам мјесеци затвора.

Забава 17.11.2020 | 17:25
Пјевачица осуђена на седам мјесеци затвора

Радојка Кецман (26), пјевачица из Новог Сада, која је прошлог октобра била ухапшена јер су у њеном стану пронађене двије аутоматске пушке, осуђена је пред Вишим судом у Суботици.

Наиме, пјевачица је признала да је илегално држала оружје, а поред затворске казне изречена јој је и новчана од 100.000 динара.

Склопила споразум са тужилаштвом

– Прије нешто више од четири мјесеца, 22. јуна, Више јавно тужилаштво закључило је споразум о признању кривичног дјела са окривљеном Кецман, због извршења кривичног дјела недозвољено држање оружја. Виши суд је истог дана донио пресуду, којом је прихватио наведени споразум, те је окривљена проглашена кривом – потврдио је за Курир виши јавни тужилац из Суботице Мирослав Кркелић.

Подсјетимо, пјевачици су лисице на руке стављене 16. октобра прошле године у Новом Саду, а истовремено је у околини Бајмока ухапшен и Светозар Ж. (60), држављанин Шведске.

– Код Радојке у стану биле су двије аутоматске пушке, док је од Светозара Ж., одузето 11 гасних пиштоља преправљених у ватрено оружје, десет пригушивача и већа количина муниције. Интересантно је да су неки комади оружја били премазани бијелим лаком, што егзекутори често раде како би се послије употребе оружје лако спалило и уништило – подсјетио је извор из истраге.

Иако су ухапшени у истој полицијској акцији, поступак против Светозара Ж. није окончан.

– Више јавно тужилаштво из Суботице против њега, али и против Б. Ж. (35) подигло је оптужницу 15. октобра због сумње да су извршили кривично дјело производње, држање, ношење и промета ружја и експлозивних матеија. Њих очекује редовни судски поступак – потврђено је у ВЈТ-у.

Активна на Инстаграму

Како се писало раније, истражитељи сумњају да је осуђена пјевачица наводно чувала аутоматске пушке, спремне за ликвидације, за један од озлоглашених криминалних кланова Црна Горе.

Радојка Кецман је прије нешто више од недјељу дана, поново постала активна на друштвеној мрежи Инстаграм, а на својим сторијима је качила плакат за свој наступ у Новом Саду. Пошто је пјевачица послије више од годину дана окачила нову фотографију пратиоци су јој оставиљали разне коментаре, а највише оних попут: “Ватила се Рада”, “Добродошла назад”.

Робијаће још четири мјесеца

Како се незванично сазнање, Кецман још није била на одслужењу казне.

– Она је у притвору провела три мјесеца, те ће јој свакако бити урачунато у затворску казну. Остало јој је да одслужи још четири мјесеца – рекао је извор Курира.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А

17.11.2020 16:32

Сто су рузне ове преправљене ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

исто или није

17.11.2020 18:05

хаха,нису оне ружне него их је неко ружно преправио.

Name

Ме

18.11.2020 10:27

Бозе драги, па има ли игдје нормалне зене да видис?.. као сто је некад било

ОДГОВОРИТЕ