Бањалучанин ухапшен због лажних тестова

Након вишемјесечног бјекства, Михајло Павловић из Бањалуке лишен је слободе. Он је осумњичен за кривотворење докумената и пи-си-ар тестова, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Република Српска 04.05.2021 | 16:00
Бањалучанин ухапшен због лажних тестова

Осумњичени је био у бјекству након акције МУП-а Републике Српске у којој су у Бањалуци, код двојице осумњичених, пронађене фалсификоване новчанице, документи разних намјена, као и фалсификовани пи-си-ар тестови, којима се угрожава здравствена сигурност грађана.

Поступајући тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за Михајла Павловића, рођеног 2001. године у Бањалуци, држављанина БиХ.

"Осумњичени је лишен слободе од стране полицијских службника МУП-а Републике Српске, јединица за интервенције Бањалука, након што је дужи временски период био у бјекству на територији Србије.

Наведени осумњичени обухваћен је истрагом Тужилаштва БиХ и МУП-а Републике Српске, која се односи на двојицу осумњичених са подручја Бањалуке, који се терете да су у стану на подручју Бањалуке, набавили техничку опрему те вршили фалсификовање новчаница валуте КМ, документације за кредите, докумената различите намјене, као и пи-си-ар тестова за ковид 19, потребних за боравак, путовања и кретање, чиме се проузроковала велика опасност за здравље и безбједност грађана”, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела: Фалсификовање новца и Фалсификовање исправе.

Притвор за осумњиченог предложен је због опасности од бјекства и опасности да би боравком на слободи могао починити ново кривично дјело или довршити започето.

Након упућеног приједлога, Суд БиХ одредио је притвор осумњиченом.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

АЛАДИНОВА ЛАМПА

04.05.2021 14:17

ДА ЛИ ЈЕ МИГУЦЕ ДА ЈЕ ОВАЈ МЛАДИЦ ОД 20 ГОДИНА САМ РАДИО ОВЕ ПОСЛОВЕ.ИЗА ЊЕГА СТОЈИ НЕКО МНОГО ИСКУСНИЈИ У КРИМИНАЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.05.2021 14:57

Еви га, будуци 29-ти савјетник... ????

Name

Добој

04.05.2021 19:33

Наравно, власт стоји иза тог фалсификовања, али не бих ја драмио око тога...прави ПЦР тестови су опасност по људе, јер кад те по њима квалификују као обољелог здрав, прав идес на протоколе лијецења страсно јаким лијековима, па на респиратор, па у вјецна ловиста. Назалост да морам правдати незаконите радње

Name

Старина

04.05.2021 16:01

Има неко из институција који му помаже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаци

04.05.2021 19:34

Није ухапсен само због ПЦР тестова.

ОДГОВОРИТЕ