Деда возио 550 км у погрешном смеру!

Један мушкарац стар 92 године из Немачке пожелео је да види унуку пре почетка нове школске године, али се његова авантура није завршила како је планирао.Он је “успео” да се одвезе 550 км али у супторном смеру од оног правог по ком је требао да вози.

Занимљивости 08.09.2021 | 15:41
Деда возио 550 км у погрешном смеру!

Мушкарац- дека, из немачког Бад Херсфелда из  савезне државе Хесен, хтео је прошлог уторка  да посети унуку првога дана у новој школи. Уместо да крене на југ (синовљева кућа удаљена је 100-ак километара у том смеру), кренуо је на север – и завршио 550 километара даље, на обали Балтичког мора.

Пре пута унео је у навигацијски уређај свог возила адресу одредишта. Син је приметио да му нема оца па је  случај пријавио полицији.

Полицајци су прво упозорили полицију аутопута на рути, која је проверила сва одморишта и паркинг мјеста. Али без резултата. Патрола је отишла на куц́ну адресу пензионера и открила да је човек заиста отишао тог јутра. Пошто претрес у околним спасилачким станицама није био успешан, полиција је по налогу судије коначно пронашла дедин мобилни телефон. На запрепашц́ење званичника, мобилни уређај се пријавио у Ростоку, око 550 километара од Бад Херсфелда.

“Очигледно је да је унео погрешно одредиште у навигациони систем свог возила и неколико сати стриктно следио упутства компјутерског гласа”, рекао је портпарол полиције.

На аутомобилу му је пукла гума и деда се зауставио  уз пансион у близини Ростока. Док је његов син је кренуо у потрагу за њим

Смирила га је газдарица пансиона, која га је назвала и рекла му да отац одмара у једној од соба. Сутрадан је дошао по оца и покупио га, па се ова авантура срећно завршила.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар