Ухапшено више особа из МУП Црне Горе због Беливука

Више службеника црногорске Управе полиције ухапшено је због сумње да су злоупотребили положај укидањем забране уласка у Црну Гору криминалцима из Србије.

Регион 14.10.2021 | 10:03
Ухапшено више особа из МУП Црне Горе због Беливука

Реч је дешавањима из 2020. године, а у питању су осумњичени Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Мрема информацијама подгорочких "Вијести", налог за хапшење издао је основни државни тужилац Вукас Радоњић, а по кривичној пријави државног секретара у Министарству унутрашњих послова Рада Милошевића.

Беливуку и Миљковићу била је изречена мера забране уласка у Црну Гору из разлога националне и унутрашње безбедности. Специјално државно тужилаштво Беливука и Миљковића, као и Небојшу Јанковића, Ратка Живковића и још неколико за сада неидентификованих чланова кавачког криминалног клана, сумњичи за убиство припадника шкаљарског клана Дамира Хоџића и његовог зета Адиса Спахића.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић рекао је у августу да је колегијум МУП-а у јануару донео одлуку да се Беливуку, званом Веља Невоља, и Миљковићу скине забрана уласка у Црну Гору, и да су стално праћени.

На ту изјаву су из МУП рекли да Колегијум МУП није донео ту одлуку и поручили да је забрана укинута 28. децембра 2020. године, а да су то једино могли да ураде бивши колегијум или менаџмент Управе полиције.

Из СДТ-а након тога су саопштили да је Катнић погрешио, те да је одлуку о скидању забране уласка у Црну Гору Беливуку и Миљковићу донео менаџмент Управе полиције.

Беливукова група и у Србији је оптужена за више убистава.

(Тањуг Фото: АТА имагес) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пензионисани официр

14.10.2021 08:24

Беливук, по мојим сазнањима, је био пребачен у Црну Гору, с циљем да буде ликвидиран. То би се завршило као сукоб и убиство двију криминални група. Црногорске службе су га вратиле на аеродром и у авион, То је одговарало неким ликовима из безбједности. Зато ви нови, који дођете послије Додика, ако не будете до темеља унистили бившу УДБ-у, ДБ и разне службе, нећамо моћи напријед. Словенија је урадила, има тзв. "Бијела књига", Хрватска почела, али стала, вјероватно дошли до Туђмана, не знам зашто. Морају се те службе "привести позанији права", да раде за народ, а не за појединце, то им је законска обавеза и странци ће помоћи, јер су угрозили њихове службе и интересе. Тако Вам је то, поуздано и тачно, мало да народ зна, шути се Додиче,. Угодан дан свима желим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

14.10.2021 10:42

А Зворник и Пале?

Name

Ацо

14.10.2021 13:57

А и ти си ми као из неке Обавестајне слузбе...цим владас тим информацијама...гарант неке Додикове хахаха

Name

Ре

14.10.2021 14:45

Ти си будала!!!

Name

Ружић

14.10.2021 09:25

Полиције има у свакој врсти криминала. Је ли то бирани кадар по партијској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиА

15.10.2021 13:11

Логично риба смрди од главе никад од репа...Ста је ту чудно људи.

ОДГОВОРИТЕ