Црвена звезда близу европског прољећа

Фудбалери Црвене звезде одиграли су нерешено 1:1 на гостовању Митјиланду у 3. колу групе Ф Лиге Европе.

Спорт 21.10.2021 | 22:19
Црвена звезда близу европског прољећа

Звезда је повела голом Мирка Иванића у 58. минуту, а изједначење данском тиму донео је Николас Дир у 78. минуту.

Црвено-бели су задржали прво место на табели и сада имају седам бодова, бод више од Браге која је вечерас победила Лудогорец у гостима са 1:0. Мидтјиланд је трећи са два бода, док је Лудогорец последњи са једним освојеним бодом.

Мидтјиланд је био опаснији ривал у првом полувремену, преузео је контролу и све опасније претио, а три велике шансе није искористио у само неколико минута.

Прво је Густав Исаксен у 29. минуту искористио неспоразум Гелора Канге и Славољува Срнића, покупио је лопту и стигао до ивице казненог простора одакле је снажно шутирао, али је тај ударац сјајном одбраном зауставио Милан Борјан.

Борјан се истакао и после шута Пиное Систа, да би у 34. минуту црвено-бели имали среће пошто се лопта после ударца Дира одбила од леве стативе, ишла готово по гол-линији и на крају изашла из игре.

Звезда је заиграла боље у наставку и повела је из прве прве шансе на утакмици у 58. минуту. Милош Дегенек је убацио лопту у казнени простор, Луис Диони је главом спустио до Иванића који је послао у мрежу.

Црвено-бели су 20 минута имали предност када је Дир изједначио у 78. минуту. После ударца Виктора Линда лопта се од стативе одбила право на ногу Дира којем није било тешко да савлада Борјана.

До краја меча је било прилика на обе стране, Бен је погодио и стативу, али се резултат није мењао.

Црвена звезда ће у наредном колу, 4. новембра, дочекати дански тим, док ће Брага угостити Лудогорец.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар