Вучић о нападима из Српске: Не желим да враћам језик сукоба између СРБ и РС

- Председник Александар Вучић поручио је данас да не жели да враћа језик сукоба између Србије и Републике Српске, а поводом тврдњи Џевада Галијашевића да је "издао Републику Српску".

Република Српска 20.06.2022 | 14:33
Вучић о нападима из Српске: Не желим да враћам језик сукоба између СРБ и РС

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара о писању медија у БиХ који га нападају и тврдњама Џевада Галијашевића да је издао Републику Српску, као и могу ли се те изјаве повезати са недавним боравком српског члана Председништва БИХ Милорада Додика у Русији.

Вучић каже да то ни на који начин не би доводио у везу са Москвом.

"Не видим какве везе то има са Моском. За мене је веома важно да ни на који начин не желим да враћам језик сукоба између Србије и Српске", рекао је Вучић.

Додао је и да не жели да одговара било коме.

Србија је, истакао је, највише у својој историји учинила за Републику Српску и уверен је да ће то потврдити и сви из опозиције и власти.

Осим општина Станари и Србац не постоји, каже, ниједна где Србија нема неки пројекат.

"Увек ћемо бити уз њих поштујући инегритет БиХ и Републике Српске у оквиру БиХ, а шта појединци мисле не могу на све да одговарам", навео је Вучић.

Подсјетимо да је експерт власти Републике Српске Џевад Галијашевић у недавном наступу тешко оклеветао предсјендика Србије Александра Вучића да је "издао српски народ и Републику Српску".

Галијашевич је један од оних који су блиски режиму у Републици Српској, који у суперлативу говори о Додику и његовим потезима. Према неким тврдњама, Галијашевић за то прима и плату из буџета Српске.

Галијашевићеве критике на рачун предсјендика Србије добро обавијештени извори тврде да се то није могло десити без налога Милорада Додика.

(Тањуг/БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Предатор

20.06.2022 12:56

Откаци додика и његове за сва времена, спаси и себе и све Србе јер за ову сектаску посаст нема вакцине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.06.2022 15:09

Србац је увијек међу двије општине у врху. Али са друге стране кад се окрене лист.

Name

Борац

20.06.2022 12:57

Додик је лажовчина на квадрат !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

20.06.2022 13:31

Вуциц даје помоц а црвена секта све покраде.

Name

Бања Лука

20.06.2022 12:57

Како вам је спустио......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКАЖ

20.06.2022 13:04

Мислим да је Миле завршио своја путешествија. Што си ишао Миле, ишао си. Нема више наших авиона, хеликоптера, коима си се возикао кад си хтјео. Мало Солун, мало Кипар, Мало УК, неће ти требати тамне сунчанице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његов Миле

20.06.2022 13:05

Први који цека да оде Вуциц је "његов Миле". И поново це га прогласити "политицким побацајем". А Вуциц по обицају дрзи главу у пијеску. Ниста се не десава. Највеци непријатељ српског народа који се појавио на овим просторима је Додик. Унистио је све цега се дохватио а и оно цега није. И онда логицно питање - да ли је и Вуциц сауцесник својим односом према "његовом Мили". А народ - народ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.06.2022 13:16

Верујем у разум са обе стране Дрине. Са обе стране Дрине Срби су изложени којекаквим притисцима из иностранства, а и неки домаћи дају свој допринос свађи. Ако нам је некад потребан разум и мудрост, то је управо сад и у будуће. Неразумевање у ова ишчашена времена између нас, може само користити нашим непријатељима, а имамо их сваке врсте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

20.06.2022 17:14

Мирославе ми смо сами себи највеци непријатељи,а црвена секта је доказ да нам други непријатељи нису потребни. Црква је такодје окренула ледја народу тако да сама себе гура у пропаст. Остат це мо као Курди народ без дрзаве и вјере.

Name

Татар

20.06.2022 13:19

Ко не види на прагу тај не види ни на товару .Боже драги какав је ово народ Уместо да буду захвални они нападају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

20.06.2022 13:20

Жалосно је, али Вучић је такав однос додига према њему и заслужио. Вучић зна, колико је додиг покрао, уназадио и уништио Републику Српску, а и даље га на изборима, дакако не јавно, али посредно, подржавао, а шта је он додиг, говорио о њему на изборима, када је изабран Николић .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.06.2022 16:24

А зашто га подржава...????

Name

Косовка

20.06.2022 21:08

Галијашевић...то онај сто га не ј..нико Вуцко нити је издао нити це издати никада Р Српску Пуно улаже оуно.даје донира помазееее бре Сви хоце да заваде.. Нану им..ј Хоце да завадееее

ОДГОВОРИТЕ